×

Opgelet: Omwille van de coronacrisis is deze pagina tijdelijk niet actueel. We verwijzen jullie daarom graag even door naar halle.be/corona

Ik wil op pensioen

Heb je recht op een wettelijk pensioen en/of een aanvullend pensioen? Vraag je je af wanneer je in pensioen mag, hoeveel je pensioen zal bedragen? Hoe je je aanvraag moet doen? mypension.be krijg je een antwoord op al je vragen en kan je eventueel zelf je pensioendatum en bijhorend pensioenbedrag berekenen.

Op je 55ste verjaardag krijg je automatisch per post een samenvatting van jouw loopbaan en een raming van jouw wettelijk pensioen. Geraak je er echter niet aan uit, dan kan je steeds terecht bij de Welzijnsbalie.

  Zitdagen federale overheid

  Heb je vragen over je pensioen? Kom dan zeker naar het Sociaal Huis. Een medewerker van de federale pensioendienst helpt je graag verder. 

  Zitdag Rijksinstituut voor de Sociale Verzekeringen der Zelfstandigen

  Ben je zelfstandig en heb je specifieke vragen over jouw pensioen of pensioenaanvraag? Kom dan naar de zitdag van het Rijksinstituut voor de Sociale Verzekering der Zelfstandigen.

  • Elke eerste woensdag en derde donderdag van de maand (niet in augustus) van 9u tot 11u in het Sociaal Huis.
  • Je komt gewoon langs zonder een afspraak te maken.

  Zitdag Federale Pensioendienst

  Ben je werknemer en heb je specifieke vragen over jouw pensioen of pensioenaanvraag? Kom dan naar de zitdag van de Federale Pensioendienst.

  • Elke derde donderdag van de maand (niet in juli en augustus) van 9u tot 12u en van 13u30 tot 15u30 in het Sociaal Huis.
  • Je komt gewoon langs zonder een afspraak te maken.
  • Je kan de Federale Pensioendienst ook telefonisch bereiken op het gratis nummer 1765.