×

Fiets delen

Het gebruik van deelfietsen wint jaar na jaar aan populariteit. Ook in onze stad wordt er gretig gebruik gemaakt van de verschillende deelinitiatieven. We stellen ze kort even aan je voor.

BlueBike

Je eindbestemming ligt meestal verder dan waar trein, tram of bus je brengen. Om die laatste kilometers vlot, snel en comfortabel te overbruggen, is er Blue-bike. Je vindt de blauwe stadsfietsen in heel België aan 65 trein-, tram- en busstations en enkele P&R's (Park & Ride).

Hoe werkt het?

Een Blue-bike ontlenen kost je in Halle amper 1,50 euro per dag. In principe kost een rit 3,15 euro maar de stad en de Vlaamse overheid komen elk voor 1 rit tussenbeide. Met deze financiële tussenkomst wil de stad het gebruik van Blue-bike aanmoedigen.  

Meer informatie over het lidmaatschap, het fietspunt in Halle en hoeveel fietsen er momenteel precies beschikbaar zijn, vind je op www.blue-bike.be


Dégage

Dégage biedt naast de gedeelde auto ook de mogelijkheid aan om (speciale) fietsen te delen: bakfietsen en fietskarren om vrachten of kleine kinderen te vervoeren in de buurt, snelle elektrische fietsen voor iets langere afstanden, mountainbikes, tandems of plooifietsen voor gecombineerde verplaatsingen met de trein. 

Hoe werkt het?

Dégage leidt nieuwe leden, zowel fiets-delers als fiets-ontleners, graag doorheen het hele proces. Tijdens een infosessie van ongeveer anderhalf uur licht een vrijwilliger je in over de werking van Dégage en krijg je een antwoord op al je vragen. De sessies worden per regio georganiseerd en vragen een inschrijving vooraf via degage.be/inschrijving