×

Evenementenkalender

De geheime drankjes van professor Puffendorf Zomer 4 - 2021De geheime drankjes van professor Puffendorf Zomer 4 - 2021

De geheime drankjes van professor Puffendorf Zomer 4 - 2021

Naar een verhaal Korky Paul en Robin TzannesProfessor Puffendorf is de grootste geleerde van de hele wereld. Ze heeft een laboratorium vol vreemd uitziende machines die sissen en puffen en piepen.
Heilig Hart & CollegeParklaan 71500 Halle
De GruffaloDe Gruffalo

De Gruffalo

Op stap met de Gruffalo! Ontdek het verhaal van de kinderklassieker 'de Gruffalo' in het Elisabethpark achter de bib van Halle en in het Warandepark in Essenbeek. Via panelen kan je verhaal lezen. Met extra opdrachtjes en weetjes wordt het een gezellig gezinsuitje.
Openbare Bibliotheek HalleBasiliekstraat 1241500 Halle
Expo Cross: over liefde en hoop door West Rim & Selina De MaeyerExpo Cross: over liefde en hoop door West Rim & Selina De Maeyer

Expo Cross: over liefde en hoop door West Rim & Selina De Maeyer

De rondreizende Expo "Cross" van West Rim en Selina De Maeyer is bezichtigen in de schitterende basiliek van Halle. Bezoekers kunnen de prachtige composities van Selina De Maeyer bewonderen tegen de gotische achtergrond van de prachtige kerk.
Sint Martinusbasiliek HalleGrote Markt1500 Halle
KR44K D3 C0D3 Zomer 4 - 2021KR44K D3 C0D3 Zomer 4 - 2021

KR44K D3 C0D3 Zomer 4 - 2021

Ben jij een echte speurneus die graag op zoek gaat naar verborgen tips en antwoorden?Zijn raadsels en escape rooms iets voor jou? Dan is deze vakantie op jouw lijf geschreven!Ontdek hoe je zelf raadsels en codes kan opstellen en ontcijferen en bouw, samen met ons, een escape room op maat.
Heilig Hart & CollegeParklaan 71500 Halle
Beestenbende ontsnapt - interactieve speurtochtBeestenbende ontsnapt - interactieve speurtocht

Beestenbende ontsnapt - interactieve speurtocht

Een beestige stadszoektocht voor speurders van 4 tot 99 jaar. De dieren van een reizende dierentuin zijn ontsnapt en nemen de stad Halle over! Ze houden zich verscholen in een straat(naam), een huis of in de basiliek… Misschien zit Meneer Fazant wel koffie te drinken op café?

Halle centrumBasiliekstraat z/n1500 Halle

Rand Rond Wandeling Halle

Rustige verkenningswandeling in Halle en onmiddellijke omgeving.(6.7 km)

Treinstation HalleVandenpeereboomstraat 1500 Halle
Bestemming: bib! ZomerleesactieBestemming: bib! Zomerleesactie

Bestemming: bib! Zomerleesactie

Doe mee met onze superleuke zomerleesactie 'Bestemming: bib!'. Want een boek lezen… dat is altijd een beetje reizen. Iedereen tussen 3 en 18 jaar dagen we uit om op leestrip te gaan in 6 verhalen. Bij elke trip hoort een genre en voor elk gelezen boek krijg je een stempel.
Openbare Bibliotheek HalleBasiliekstraat 1241500 Halle
Podcast 'Wit blad' met Saskia De Coster en Halse lezersPodcast 'Wit blad' met Saskia De Coster en Halse lezers

Podcast 'Wit blad' met Saskia De Coster en Halse lezers

De bib trakteert je op een hartverwarmende podcast met schrijfster Saskia De Coster en bibliotheekbezoekers. (in samenwerking met CC 't Vondel) Al 150 jaar lang kunnen lezers terecht in Halle. Voor prentenboeken. kinderboeken. romans. Hele generaties leerden lezen met de geleende boeken van de bib.
onlineOnline X1500 Halle
Expo: Een kunsthuis met een missieExpo: Een kunsthuis met een missie

Expo: Een kunsthuis met een missie

-
Expo Juni 2021, elk weekend van Juli 2021 met: Annemie Roovers | Assemblages – Sculpturen Lucienne Laenen | Keramiek Fons Derboven | Beelden Coaching voor kunstenaars die hun loopbaan willen opstarten of een boost willen geven. Een ontmoetingsplek voor jong en oud ongeacht kunstdiscipline.
Art & Coaching Dinora De WaeleDeken Michielsstraat 411500 Halle
Verkoop cd-collectieVerkoop cd-collectie

Verkoop cd-collectie

-
We nemen afscheid van onze cd-collectie. Deze wordt tijdens de zomervakantie aan kleine prijsjes verkocht. In juli betaal je 2 euro per cd, in augustus 1 euro. Laat het een swingende zomer worden. We hopen dat de muziek bij jou thuis een tweede leven krijgt.
Openbare Bibliotheek HalleBasiliekstraat 1241500 Halle
bibkoopjesbibkoopjes

bibkoopjes

-
In de kelder van de bib kan je tijdens de openingsuren van de bib koopjes doen. Alvast bedankt om de coronamaatregelen te respecteren! - max 5 personen tegelijkertijd in kelder - beperk je bezoek tot max. 30 minuten Prijzen: boek: 1 euro / jeugdboek of cd: 0.50 euro / tijdschrift: 0.25 euro
Openbare Bibliotheek HalleBasiliekstraat 1241500 Halle
Basiscursus ItaliaansBasiscursus Italiaans

Basiscursus Italiaans

-
In dit niveau zet je de eerste stap om een basisgebruiker van het Italiaans te worden. Stapsgewijs kom je in contact met de Italiaanse taal en cultuur. De basisgrammatica wordt aangeleerd op een interactieve manier.
Crescendo CVO Campus GLTT HalleA. Demaeghtlaan 401500 Halle

Zenboeddhistische Meditatie

-
Je kan zazen – zitmeditatie – beoefenen in een dojo = plaats waar beoefend wordt. De regelmatige beoefening van zazen maakt het in de eerste plaats mogelijk om tot rust te komen en de geest te verhelderen.
ZenBoeddhistisch Centrum HalleEdingensesteenweg 455 – 4571500 Halle
CC ’t Vondel i.s.m JAC  - WÄGCC ’t Vondel i.s.m JAC  - WÄG

CC ’t Vondel i.s.m JAC - WÄG

-
WÄG is een talentvol jong kunstenaar die zijn schilder– en tekenwerken met Chinese inkt ten toon stelt in Halle . Zijn werk is expressionistisch maar hij tekent en schildert ook in de zwart-, grijs- en lichttonen.
CC 't VondelJ. Possozplein 401500 Halle
Wekelijkse marktWekelijkse markt

Wekelijkse markt

-

Elke donderdag- en zaterdagvoormiddag kan je op het Joseph Possozplein terecht voor bloemen, voeding en onderhoudsproducten. Typisch voor deze markt is de deelname van de zogenaamde "boerkes", die er hun eigen geteelde, kleinschalig geproduceerde producten aan de man brengen.

J. Possozpleinz/n 1500 Halle

Onderwaterhockey

-
Had je al ooit van onderwaterhockey gehoord? Neen? Dat is niet zo abnormaal. Onderwaterhockey is een nog redelijk onbekende sport. Vele mensen weten niet dat het bestaat. En daarom is het juist leuk om deze sport uit te oefenen.
Sportoase HallebadNederhem 351500 Halle
S.B.A. wekelijkse skate lessen HalleS.B.A. wekelijkse skate lessen Halle

S.B.A. wekelijkse skate lessen Halle

-
Je kan nu ook wekelijks skateles komen volgen bij jou op het skatepark. Tijdens onze wekelijkse skatelessen zorgen we voor een optimale werking zodat jouw kind de juiste begeleiding op maat krijgt. Elke week verbeteren we gekende moves en leren we nieuwe tricks aan.
Stoked indoor skateparkSint-Rochusstraat 551500 Halle
Hallo Nederlands Samenleesgroep voor gevorderdenHallo Nederlands Samenleesgroep voor gevorderden

Hallo Nederlands Samenleesgroep voor gevorderden

Ken je al goed Nederlands en hou je van verhalen? De bib heeft een samenleesgroep voor wie al goed Nederlands spreekt. Je ziet de tekst op het scherm. We lezen samen. We praten over het verhaal. Deze activiteit is online. Schrijf je in en wij sturen jou een link. Hallo Nederlands!
onlineOnline X1500 Halle
Kermis Hondzocht On tourKermis Hondzocht On tour

Kermis Hondzocht On tour

Ter ondersteuning van de lokale horeca organiseren we dit jaar een " kermis on tour".
CleaspleinLembeek 1502 Lembeek (Halle)

Namiddagtocht van Halle, Beersel, Sint-Pieters-Leeuw Of Anderlecht naar Brussel

Aangename namiddagboottocht van de zuidelijke rand (vanuit Halle, Beersel of Sint-Pieters-Leeuw) naar het hart van Brussel.
Suikerkaai 12Suikerkaai 121500 Halle
De Gruffalo Zomer 5 - 2021De Gruffalo Zomer 5 - 2021

De Gruffalo Zomer 5 - 2021

De Gruffalo Naar een verhaal van Julia DonaldsonMuis is op stap en komt achtereenvolgens Vos, Uil en Slang tegen, die allemaal zin hebben in een lekker muizehapje. Muis kan hen echter telkens verschalken door hen te vertellen over zijn zogezegde beste vriend: de verschrikkelijke Gruffalo.
Heilig Hart & CollegeParklaan 71500 Halle