×

Evenementenkalender

De GruffaloDe Gruffalo

De Gruffalo

Op stap met de Gruffalo! Ontdek het verhaal van de kinderklassieker 'de Gruffalo' in het Elisabethpark achter de bib van Halle en in het Warandepark in Essenbeek. Via panelen kan je verhaal lezen. Met extra opdrachtjes en weetjes wordt het een gezellig gezinsuitje.
Openbare Bibliotheek HalleBasiliekstraat 1241500 Halle
De Gruffalo Zomer 5 - 2021De Gruffalo Zomer 5 - 2021

De Gruffalo Zomer 5 - 2021

De Gruffalo Naar een verhaal van Julia DonaldsonMuis is op stap en komt achtereenvolgens Vos, Uil en Slang tegen, die allemaal zin hebben in een lekker muizehapje. Muis kan hen echter telkens verschalken door hen te vertellen over zijn zogezegde beste vriend: de verschrikkelijke Gruffalo.
Heilig Hart & CollegeParklaan 71500 Halle
Hallo Nederlands - WandelenHallo Nederlands - Wandelen

Hallo Nederlands - Wandelen

Ga jij graag wandelen? Kom zeker eens mee en leer nieuwe mensen kennen.
Sociale CampusKanaalbrugstraat 5D1500 Halle
Beestenbende ontsnapt - interactieve speurtochtBeestenbende ontsnapt - interactieve speurtocht

Beestenbende ontsnapt - interactieve speurtocht

Een beestige stadszoektocht voor speurders van 4 tot 99 jaar. De dieren van een reizende dierentuin zijn ontsnapt en nemen de stad Halle over! Ze houden zich verscholen in een straat(naam), een huis of in de basiliek… Misschien zit Meneer Fazant wel koffie te drinken op café?

Halle centrumBasiliekstraat z/n1500 Halle
Skatekamp Halle 4 zomervakantie 2021 Stoked Board AcademySkatekamp Halle 4 zomervakantie 2021 Stoked Board Academy

Skatekamp Halle 4 zomervakantie 2021 Stoked Board Academy

Wil jij graag leren skaten? Dan zijn de Stoked Skatekampen zeker iets voor jou. Onze kampen zijn bovendien veel meer dan gewoon leren skaten. We focussen op verschillende aspecten: We zorgen voor een veilige en aangename leeromgeving voor alle skaters.
sportdienst HalleMonseigneur Senciestraat 131500 Halle
Extreme Fun sporten Zomer 5 - 2021Extreme Fun sporten Zomer 5 - 2021

Extreme Fun sporten Zomer 5 - 2021

Beweging en plezier verzekerd! We gaan de uitdaging aan:  lasershooting, boogschieten, bumperball, een coole hindernissenpiste… met daarnaast ook nog een gezonde portie ploegsport zoals floorball, baseball en basket.
sportcomplex De BresMgr. Scenciestraat1500 Halle
KARATE SPORTKAMPKARATE SPORTKAMP

KARATE SPORTKAMP

Jaarlijks karate sportkamp voor kids tussen 7 en 14 jaar. Lesuren tussen 0900 en 1600 uur. Opvang Kids voorzien tussen 0800 en 1700 uur.
Karate-do, Kobudo & Tai chi Budo Research Club HalleMonseigneur Senciestraat 131500 Halle
Podcast 'Wit blad' met Saskia De Coster en Halse lezersPodcast 'Wit blad' met Saskia De Coster en Halse lezers

Podcast 'Wit blad' met Saskia De Coster en Halse lezers

De bib trakteert je op een hartverwarmende podcast met schrijfster Saskia De Coster en bibliotheekbezoekers. (in samenwerking met CC 't Vondel) Al 150 jaar lang kunnen lezers terecht in Halle. Voor prentenboeken. kinderboeken. romans. Hele generaties leerden lezen met de geleende boeken van de bib.
onlineOnline X1500 Halle
Expo Cross: over liefde en hoop door West Rim & Selina De MaeyerExpo Cross: over liefde en hoop door West Rim & Selina De Maeyer

Expo Cross: over liefde en hoop door West Rim & Selina De Maeyer

De rondreizende Expo "Cross" van West Rim en Selina De Maeyer is bezichtigen in de schitterende basiliek van Halle. Bezoekers kunnen de prachtige composities van Selina De Maeyer bewonderen tegen de gotische achtergrond van de prachtige kerk.
Sint Martinusbasiliek HalleGrote Markt1500 Halle
Hallo Nederlands SpelletjesavondHallo Nederlands Spelletjesavond

Hallo Nederlands Spelletjesavond

We spelen een spel en praten samen Nederlands. Schrijf je in: gelijkekansen@halle.be WhatsApp: 0479 84 02 82 Wat is Hallo Nederlands? Wil je je Nederlands oefenen? Wil je Halle beter leren kennen? Wil je andere mensen ontmoeten?
Openbare Bibliotheek HalleBasiliekstraat 1241500 Halle
Bestemming: bib! ZomerleesactieBestemming: bib! Zomerleesactie

Bestemming: bib! Zomerleesactie

Doe mee met onze superleuke zomerleesactie 'Bestemming: bib!'. Want een boek lezen… dat is altijd een beetje reizen. Iedereen tussen 3 en 18 jaar dagen we uit om op leestrip te gaan in 6 verhalen. Bij elke trip hoort een genre en voor elk gelezen boek krijg je een stempel.
Openbare Bibliotheek HalleBasiliekstraat 1241500 Halle
Verkoop cd-collectieVerkoop cd-collectie

Verkoop cd-collectie

-
We nemen afscheid van onze cd-collectie. Deze wordt tijdens de zomervakantie aan kleine prijsjes verkocht. In juli betaal je 2 euro per cd, in augustus 1 euro. Laat het een swingende zomer worden. We hopen dat de muziek bij jou thuis een tweede leven krijgt.
Openbare Bibliotheek HalleBasiliekstraat 1241500 Halle
bibkoopjesbibkoopjes

bibkoopjes

-
In de kelder van de bib kan je tijdens de openingsuren van de bib koopjes doen. Alvast bedankt om de coronamaatregelen te respecteren! - max 5 personen tegelijkertijd in kelder - beperk je bezoek tot max. 30 minuten Prijzen: boek: 1 euro / jeugdboek of cd: 0.50 euro / tijdschrift: 0.25 euro
Openbare Bibliotheek HalleBasiliekstraat 1241500 Halle
Basiscursus ItaliaansBasiscursus Italiaans

Basiscursus Italiaans

-
In dit niveau zet je de eerste stap om een basisgebruiker van het Italiaans te worden. Stapsgewijs kom je in contact met de Italiaanse taal en cultuur. De basisgrammatica wordt aangeleerd op een interactieve manier.
Crescendo CVO Campus GLTT HalleA. Demaeghtlaan 401500 Halle

Zenboeddhistische Meditatie

-
Je kan zazen – zitmeditatie – beoefenen in een dojo = plaats waar beoefend wordt. De regelmatige beoefening van zazen maakt het in de eerste plaats mogelijk om tot rust te komen en de geest te verhelderen.
ZenBoeddhistisch Centrum HalleEdingensesteenweg 455 – 4571500 Halle
Wekelijkse marktWekelijkse markt

Wekelijkse markt

-

Elke donderdag- en zaterdagvoormiddag kan je op het Joseph Possozplein terecht voor bloemen, voeding en onderhoudsproducten. Typisch voor deze markt is de deelname van de zogenaamde "boerkes", die er hun eigen geteelde, kleinschalig geproduceerde producten aan de man brengen.

J. Possozpleinz/n 1500 Halle
CC ’t Vondel i.s.m JAC  - WÄGCC ’t Vondel i.s.m JAC  - WÄG

CC ’t Vondel i.s.m JAC - WÄG

-
WÄG is een talentvol jong kunstenaar die zijn schilder– en tekenwerken met Chinese inkt ten toon stelt in Halle . Zijn werk is expressionistisch maar hij tekent en schildert ook in de zwart-, grijs- en lichttonen.
CC 't VondelJ. Possozplein 401500 Halle

Onderwaterhockey

-
Had je al ooit van onderwaterhockey gehoord? Neen? Dat is niet zo abnormaal. Onderwaterhockey is een nog redelijk onbekende sport. Vele mensen weten niet dat het bestaat. En daarom is het juist leuk om deze sport uit te oefenen.
Sportoase HallebadNederhem 351500 Halle
S.B.A. wekelijkse skate lessen HalleS.B.A. wekelijkse skate lessen Halle

S.B.A. wekelijkse skate lessen Halle

-
Je kan nu ook wekelijks skateles komen volgen bij jou op het skatepark. Tijdens onze wekelijkse skatelessen zorgen we voor een optimale werking zodat jouw kind de juiste begeleiding op maat krijgt. Elke week verbeteren we gekende moves en leren we nieuwe tricks aan.
Stoked indoor skateparkSint-Rochusstraat 551500 Halle
VoddekesmarktVoddekesmarkt

Voddekesmarkt

Op de Voddekesmarkt vind je allerlei textielproducten en modeaccessoires. De markt gaat tweewekelijks door op donderdag op het Oudstrijdersplein, de Beestenmarkt en in de Volpestraat en de Minderbroedersstraat.

Parking OudstrijderspleinOudstrijdersplein z/n1500 Halle
De Linde speelt "De Sprong"De Linde speelt "De Sprong"

De Linde speelt "De Sprong"

Kon. KWB Toneel De Linde Lembeek speelt "De Sprong" van Paul Coppens, een beklijvende tragikomedie. Aan een brug aan "den Overslag" staat Bert Verstrengen. Hij wil...springen. Net als hij zich klaarmaakt komt iemand anders hem vervoegen op de brug. Onschuldig? Misschien. Misschien ook niet...

PastorietuinStationsstraat 21502 Lembeek (Halle)