×

Evenementenkalender

Tuintentoonstelling Keramisch beeldhouwwerkTuintentoonstelling Keramisch beeldhouwwerk

Tuintentoonstelling Keramisch beeldhouwwerk

Nieuw talent uit onze kunstacademie de Meiboom stelt tentoon onder leiding van Mieke Everaet.
CC 't VondelJ. Possozplein 401500 Halle
Smart Café Online: Fiets- en wandelappsSmart Café Online: Fiets- en wandelapps

Smart Café Online: Fiets- en wandelapps

In het Smart Café Online gaan we aan de slag met digitale technologie en media. Je komt meer te weten over de mogelijkheden van je tablet of smartphone. Tijdens elke online sessie staat een bepaald onderwerp centraal. Een ervaren begeleider geeft uitleg en staat klaar om te antwoorden op je vragen.
Van thuis uitSint-Niklaasstraat 81500 Halle
Beestenbende ontsnapt - interactieve speurtochtBeestenbende ontsnapt - interactieve speurtocht

Beestenbende ontsnapt - interactieve speurtocht

Een beestige stadszoektocht voor speurders van 4 tot 99 jaar. De dieren van een reizende dierentuin zijn ontsnapt en nemen de stad Halle over! Ze houden zich verscholen in een straat(naam), een huis of in de basiliek… Misschien zit Meneer Fazant wel koffie te drinken op café?

Halle centrumBasiliekstraat z/n1500 Halle
Ontdekkingstocht in speelbos Zavelput - voor kinderenOntdekkingstocht in speelbos Zavelput - voor kinderen

Ontdekkingstocht in speelbos Zavelput - voor kinderen

Ga in het speelbos op zoek naar Basiel! Hij leert je de Zavelput beter kennen en legt je uit wat de toekomstplannen zijn. Je kan Basiel vinden op 9 plaatsen in het bos. Starten doe je aan de Drasop in Halle of de Prins Boudewijnlaan in Dworp.
Speelbos ZavelputDrasop 151500 Halle
Café Combinne HalleCafé Combinne Halle

Café Combinne Halle

Café Combinne is een interculturele praatgroep waar Nederlands gesproken wordt. Anderstaligen ontmoeten er Nederlandstaligen om te praten over allerlei dingen: werk, hobby’s, koken ... Kan je al een beetje Nederlands? Wil je nog veel oefenen? Kom dan zeker eens naar Café Combinne!
Onthaalbureau Inburgering Vlaams-Brabant - Kantoor HalleVandenpeerenboomstraat 78 bus 21500 Halle
Podcast 'Wit blad' met Saskia De Coster en Halse lezersPodcast 'Wit blad' met Saskia De Coster en Halse lezers

Podcast 'Wit blad' met Saskia De Coster en Halse lezers

De bib trakteert je op een hartverwarmende podcast met schrijfster Saskia De Coster en bibliotheekbezoekers. (in samenwerking met CC 't Vondel) Al 150 jaar lang kunnen lezers terecht in Halle. Voor prentenboeken. kinderboeken. romans. Hele generaties leerden lezen met de geleende boeken van de bib.
onlineOnline X1500 Halle
Verhalenwandeling 'Anna en de dromenmaker'Verhalenwandeling 'Anna en de dromenmaker'

Verhalenwandeling 'Anna en de dromenmaker'

De Halse bibliotheek maakt wandelen met kinderen helemaal wonderlijk. Aan de hand van een uitgestippelde route langsheen panelen met illustraties ontdek je vanaf nu het verhaal van ‘Anna en de dromenmaker’. Met het Elisabeth- en het Albertpark rondom de bib als decor. Wat?
Paviljoen ElisabethparkBibliotheek Halle, Basiliekstraat 1241500 Halle
Webinar 'Moeilijk gedrag bij kinderen en jongeren met ASS'Webinar 'Moeilijk gedrag bij kinderen en jongeren met ASS'

Webinar 'Moeilijk gedrag bij kinderen en jongeren met ASS'

Moeilijk gedrag heeft vele gezichten. Sommige kinderen en jongeren met autismespectrumstoornis (ASS) reageren zeer explosief, anderen keren zich in zichzelf. Het is niet altijd evident om dit gedrag te begrijpen. Is je kind moeilijk of heeft hij/zij het moeilijk? Wil hij niet of kan hij niet?
JC De KazerneLeide 31500 Halle

Leer programmeren met CodeFever in Halle - ByteBusters Level 1 (8-10 jaar)

-
Ben jij een digitale duizendpoot die gebeten is door het computervirus? Kriebelt het bij jou om ‘de binnenkant’ van de computer te ontdekken? Wil je zelf spelletjes leren maken? CodeFever leert je écht programmeren! Niet alleen supercool, maar ook nog eens erg belangrijk voor later.
Don Bosco HalleLenniksesteenweg 21500 Halle
Leer programmeren met CodeFever in Halle - CodeKraks Level 1 (10-12 jaar)Leer programmeren met CodeFever in Halle - CodeKraks Level 1 (10-12 jaar)

Leer programmeren met CodeFever in Halle - CodeKraks Level 1 (10-12 jaar)

-
Ben jij een digitale duizendpoot die gebeten is door het computervirus? Kriebelt het bij jou om ‘de binnenkant’ van de computer te ontdekken? Wil je zelf spelletjes leren maken? CodeFever leert je écht programmeren! Dat is niet alleen supercool, maar ook nog eens erg belangrijk voor later.
Don Bosco HalleLenniksesteenweg 21500 Halle
Basis naaienBasis naaien

Basis naaien

-
In deze module worden de grondbeginselen van het naaien aangeleerd. Je maakt kennis met basishandelingen en basistechnieken van stikken, knippen, naaien en strijken. Bij het beëindigen van deze module kan je deze technieken onder begeleiding uitvoeren op eenvoudige werkstukken.
Crescendo CVO Campus GLTT HalleA. Demaeghtlaan1500 Halle
Digitale fotografie 1Digitale fotografie 1

Digitale fotografie 1

-
Tijdens de eerste basismodule staat het leren kennen van de camera en haar instelmogelijkheden centraal. Daarnaast worden de belangrijkste fotografische principes rond scherpstellen, belichting en beeldcompositie één voor één behandeld.
Crescendo CVO Campus GLTT HalleA. Demaeghtlaan1500 Halle
Basiscursus SpaansBasiscursus Spaans

Basiscursus Spaans

-
In deze cursus vertrekken we vanuit praktische situaties uit het dagelijks leven. De basisgrammatica en woordenschat worden aangeleerd op een interactieve manier. De woordenschat en de basisgrammatica worden toegepast om maximaal in de doeltaal te kunnen communiceren.
Crescendo CVO Campus GLTT HalleA. Demaeghtlaan1500 Halle
Basiscursus FransBasiscursus Frans

Basiscursus Frans

-
Reeds na enkele lessen kan je jezelf behoorlijk uitdrukken. Je leert de basisgrammatica aan op een interactieve manier.
Crescendo CVO Campus GLTT HalleA. Demaeghtlaan1500 Halle
Startcursus JapansStartcursus Japans

Startcursus Japans

-
Het Japanse schrift bestaat eigenlijk uit drie verschillende soorten schriften: hiragana, katakana en kanji. Al vanaf het eerste jaar leer je de drie schriftsystemen lezen en schrijven.
Crescendo CVO Campus GLTT HalleA. Demaeghtlaan1500 Halle
Basiscursus EngelsBasiscursus Engels

Basiscursus Engels

-
In dit niveau zet je de eerste stappen om een basisgebruiker van het Engels te worden. Stapsgewijs kom je in contact met de Engelse taal en cultuur. Je leert Engels begrijpen, spreken, lezen en schrijven. De nodige woordenschat en grammatica wordt aangeleerd op een interactieve manier.
Crescendo CVO Campus GLTT HalleA. Demaeghtlaan1500 Halle
Tai Chi maandaglesTai Chi maandagles

Tai Chi maandagles

-
De grondelementen van Tai Ji Quan in de Chinese leer zijn: - Het sterke overwinnen door het zachte, het harde door het zwakke - Een gewicht van één ton verplaatst met de kracht van één kilo - Zich aanpassen aan de stijl van de tegenstander om hem met zijn eigen wapens te verslaan Bijkomende les op m
CC 't Vondel (Balletzaal)Leide 31500 Halle

Tai Chi (Tai Ji Quan)

-
Een weg uit het traditionele China; waarop uw lichaam constant in beweging is; waardoor uw geest constant mediteert; een weg naar individuele harmonie. Al sinds 1991 kan je in Halle deze weg bewandelen bij het Budo Research Centrum. In iedere categorie mag men driemaal gratis deelnemen.
Heilig Hart TurnzaalVondel 411500 Halle

Turnen en Trampoline vanaf 3 jaar tot ...

-
Kleuterturnen / turnen en trampoline voor jongens en meisjes / conditiegym en step aërobics, figuurtraining voor 14+ alle info : zie www.ksmg.be
Sportzaal Kon Atheneum Halleingang langs parking J. Jacminstraat1500 Halle

KARATE-DO (TENGU-RYU) JEUGD & VOLWASSENEN

-
"Niet vechten, niet ondergaan" geeft de wijze weer waarop in onze club de vechtkunsten (en geen sport voor punten) worden beoefend. Aangepast aan de huidige maatschappij en voor alle leeftijden. Onze verdedigingstechnieken worden gegeven onder de vorm van karate, kobudo en tai chi.
sportcomplex De BresMgr. Scenciestraat1500 Halle

KARATE-DO (TENGU-RYU) KINDEREN

-
"Niet vechten, niet ondergaan" geeft de wijze weer waarop in onze club de vechtkunsten (en geen sport voor punten) worden beoefend. Aangepast aan de huidige maatschappij en voor alle leeftijden. (Kids tussen 6 - 12 jaar) Vanaf 11 jaar integratie naar de afdeling jeugd.
sportcomplex De BresMgr. Scenciestraat1500 Halle