Dit is de omleiding tijdens werken Zenne- en Zuidbrug

Omwille van de bouw van Zennebrug en Zuidbrug werd op verschillende plaatsen de verkeersinfrastructuur heringericht of nieuwe signalisatie aangebracht.

#HallemaalBruggen | Vlaamse Waterweg neemt voetpaden Bospoortbrug weg

Op zaterdag 21 november en zondag 22 november neemt een gespecialiseerd aannemer in opdracht van De Vlaamse Waterweg nv in Halle de voetpaden van de Bospoortbrug over het Kanaal naar Charleroi weg. De betonnen voetpaden voldoen niet meer aan de norm. Ze werden in juni van dit jaar dan ook al afgesloten uit veiligheidsoverweging. 

#HallemaalBruggen | De Klarabrug is geland

De nieuwe Klarabrug in Halle is bijna klaar! Vanmorgen werd door de Vlaamse Waterweg het stalen gevaarte van 88 ton, 50 meter lang en 4 meter breed via een ponton op de juiste plaats gedropt tussen de spoorwegbrug en de Willamekaai. Deze goed voorbereide klus nam zo’n 4 uren in beslag. Wij vatten het effe samen in 2 minuten! Veel kijkplezier.

Dankzij de Klarabrug kan je binnenkort rechtstreeks van het station en de Sint-Rochuswijk naar het centrum. Je hoeft dus niet langer een ommetje te maken via de Bospoortbrug of de Nederhembrug.

Halle NIEUWS | Zennebrug is geland

Met enkele indrukwekkende montagekranen werd vandaag de Zennebrug op haar definitieve plek gedropt. Kijk je even mee?

Klarabrug wordt geplaatst

Hallenaren Gaston en Roger hebben wel heel belangrijk nieuws over de Klarabrug! Benieuwd? Kijk dan even mee want het is zover....

#HallemaalBruggen | Zuid- en Zennebrug krijgen stilaan vorm

De Zennebrug kan over een paar weken al geplaatst worden en ook het eerste stuk van de Zuidbrug krijgt stilaan vorm. Halle NIEUWS legde zijn oor te luisteren bij de Vlaamse Waterweg voor een stand van zaken.

Blijf op de hoogte

Welk nieuws wil je ontvangen?*