Hoe zal de nieuwe Zenne-Zuidbrug er uitzien?

De voorbereidingswerken voor de bouw van de nieuwe Zuid- en Zennebrug zijn in volle gang. Ben je ook benieuwd hoe deze bruggen er gaan uitzien? Kijk en luister even mee!

Extra veiligheidsmaatregelen aan Suikerkaai

extra veiligheidsmaatregelen aan de suikerkaai

Halle neemt extra maatregelen om de Suikerkaai langs de werfzone voor de nieuwe Zuidbrug verkeersveiliger te maken. Zo geldt er een fietsverbod (ter hoogte van de werfzone). De snelheid voor auto’s wordt er beperkt tot 30km/u.   

Waar komt de nieuwe voetgangersburg over het kanaal?

Langs de Graan- en Willamekaai voert De Vlaamse Waterweg momenteel voorbereidende werken uit voor de bouw  van een gloednieuwe voetgangersbrug over het kanaal. Deze kreeg de voorlopige naam Sint-Annabrug mee. Door deze brug kan je binnenkort rechtstreeks van het station naar het centrum wandelen. Maar waar precies komt deze brug? Kijkt u even mee!

Wat gebeurt er op linker- en rechteroever?

Bovenaanzicht op rechteroever

Langs het kanaal naar Charleroi worden de linker- en rechteroever (ter hoogte van de Suikerkaai) klaargestoomd voor de bouw van een nieuwe Zuidbrug. Kijk even mee welke werken er precies worden uitgevoerd?

Bewoners krijgen tekst en uitleg over nieuwe voetgangersbrug

werken aan de Willamekaai

De bouw van de voetgangersbrug gaat een nieuwe fase in. Geïnteresseerde bewoners kregen op 7 mei  meer tekst en uitleg tijdens een infoavond. Ben je zelf ook benieuwd of heb je zelf ook nog een vraag? Kijk dan zeker even in de presentatie die de Vlaamse Waterweg gebruikte tijdens de infoavond. 

Blijf op de hoogte

Welk nieuws wil je ontvangen?*