foto van hoe het ponton met de kraan aan de Graankaai

Oeverwerken voetgangersbrug gebeuren vanop het kanaal: geen hinder op Graankaai

De oeverwerken aan de Graankaai worden uitgevoerd vanop het water. Op die manier blijft de verkeershinder voor het verkeer beperkt. Om dit mogelijk te maken werd woensdag 16 mei op de Willamekaai een zware boorkraan op een ponton geplaatst dat vervolgens naar de overkant van het water werd geloodst.

Waar komt de nieuwe voetgangersburg over het kanaal?

Langs de Graan- en Willamekaai voert De Vlaamse Waterweg momenteel voorbereidende werken uit voor de bouw  van een gloednieuwe voetgangersbrug over het kanaal. Deze kreeg de voorlopige naam Sint-Annabrug mee. Door deze brug kan je binnenkort rechtstreeks van het station naar het centrum wandelen. Maar waar precies komt deze brug? Kijkt u even mee!

Wat gebeurt er op linker- en rechteroever?

Bovenaanzicht op rechteroever

Langs het kanaal naar Charleroi worden de linker- en rechteroever (ter hoogte van de Suikerkaai) klaargestoomd voor de bouw van een nieuwe Zuidbrug. Kijk even mee welke werken er precies worden uitgevoerd?

Bewoners krijgen tekst en uitleg over nieuwe voetgangersbrug

werken aan de Willamekaai

De bouw van de voetgangersbrug gaat een nieuwe fase in. Geïnteresseerde bewoners kregen op 7 mei  meer tekst en uitleg tijdens een infoavond. Ben je zelf ook benieuwd of heb je zelf ook nog een vraag? Kijk dan zeker even in de presentatie die de Vlaamse Waterweg gebruikte tijdens de infoavond. 

Extra veiligheidsmaatregelen aan Suikerkaai

extra veiligheidsmaatregelen aan de suikerkaai

Halle neemt extra maatregelen om de Suikerkaai langs de werfzone voor de nieuwe Zuidbrug verkeersveiliger te maken. Zo geldt er een fietsverbod (ter hoogte van de werfzone). De snelheid voor auto’s wordt er beperkt tot 30km/u.   

Oeverwerken Suikerkaai: éénrichtingstraat vanaf 18 februari

Banner Oeverwerken

Vanaf 18 februari start de Vlaamse Waterweg met oeverwerken langs de Suikerkaai. Daardoor wordt de Suikerkaai voorlopig een eenrichtingstraat (in de richting van de Bospoortbrug). Op de René De Boecklaan (Zennebrug) daarentegen kan het verkeer nog steeds in beide richtingen rijden, de KMO-zone blijft dus vlot bereikbaar. 

Blijf op de hoogte

Welk nieuws wil je ontvangen?*