Dit is de omleiding tijdens werken Zenne- en Zuidbrug

Omwille van de bouw van Zennebrug en Zuidbrug werd op verschillende plaatsen de verkeersinfrastructuur heringericht of nieuwe signalisatie aangebracht.

#HallemaalBruggen | De Klarabrug is geland

De nieuwe Klarabrug in Halle is bijna klaar! Vanmorgen werd door de Vlaamse Waterweg het stalen gevaarte van 88 ton, 50 meter lang en 4 meter breed via een ponton op de juiste plaats gedropt tussen de spoorwegbrug en de Willamekaai. Deze goed voorbereide klus nam zo’n 4 uren in beslag. Wij vatten het effe samen in 2 minuten! Veel kijkplezier.

Dankzij de Klarabrug kan je binnenkort rechtstreeks van het station en de Sint-Rochuswijk naar het centrum. Je hoeft dus niet langer een ommetje te maken via de Bospoortbrug of de Nederhembrug.

Veel gestelde vragen: Waarom wordt de knip op de Vuurkruisenstraat behouden?

Elke week behandelen we in deze reeks een vraag die regelmatig gesteld wordt in het kader van de bouw van de Zenne- en Zuidbrug. Tijdens deze werken volgt het verkeer een omleidingsplan rond het historisch centrum. Sommige vragen zich af of het niet zinvol zou zijn om de knip in de Vuurkruisenstraat opnieuw open te stellen in het kader van de omleiding?

Klarabrug wordt geplaatst

Hallenaren Gaston en Roger hebben wel heel belangrijk nieuws over de Klarabrug! Benieuwd? Kijk dan even mee want het is zover....

En de nieuwe voetgangersbrug heet …

De voetgangersbrug die momenteel gebouwd wordt over het kanaal, heeft eindelijk een naam: de Klarabrug. De naam verwijst naar de vlakbij gelegen voormalige zeepfabriek Klaar. Door de naam te vervrouwelijken ondersteunt Halle ook de actie #meervrouwopstraat van radiomaakster Sofie Lemaire

Vlaamse Waterweg sluit voetpaden Bospoortbrug af

Op vrijdag 26 juni 2020 zullen de voetpaden op de Bospoortbrug worden afgesloten in afwachting van de definitieve afbraak van de voetpaden in het najaar. Voetgangers kunnen gebruik maken van de baileybrug iets verderop. De Vlaamse Waterweg nv heeft de toegangshellingen op beide kanaaloevers aangepakt, zodat de baileybrug beter toegankelijk is voor mensen met een beperking en kinderwagens. Als de werken verder volgens planning verlopen, zal in het najaar ook de nieuwe Klarabrug een comfortabel alternatief zijn voor de Bospoortbrug.

Blijf op de hoogte

Welk nieuws wil je ontvangen?*