Omleiding werken Zenne- en Zuidbrug wordt dit weekend uitgerold

Dit weekend wordt het omleidingsplan van kracht dat werd uitgewerkt n.a.v. de bouw van Zennebrug en Zuidbrug. Op verschillende plaatsen werd daarom de verkeersinfrastructuur heringericht of nieuwe signalisatie aangebracht.

Vlaamse Waterweg sluit voetpaden Bospoortbrug af

Op vrijdag 26 juni 2020 zullen de voetpaden op de Bospoortbrug worden afgesloten in afwachting van de definitieve afbraak van de voetpaden in het najaar. Voetgangers kunnen gebruik maken van de baileybrug iets verderop. De Vlaamse Waterweg nv heeft de toegangshellingen op beide kanaaloevers aangepakt, zodat de baileybrug beter toegankelijk is voor mensen met een beperking en kinderwagens. Als de werken verder volgens planning verlopen, zal in het najaar ook de nieuwe Klarabrug een comfortabel alternatief zijn voor de Bospoortbrug.

Veelgestelde vragen: Blijven alle parkings bereikbaar tijdens de werken?

Elke week behandelen we in deze reeks een vraag die regelmatig gesteld wordt in het kader van de bouw van de Zenne- en Zuidbrug. Tijdens deze werken volgt het verkeer een omleidingsplan rond het historisch centrum. Ben jij ook benieuwd of alle parkings bereikbaar blijven tijdens de werken? Kijk even mee!

Veel gestelde vragen: Waarom wordt de knip op de Vuurkruisenstraat behouden?

Elke week behandelen we in deze reeks een vraag die regelmatig gesteld wordt in het kader van de bouw van de Zenne- en Zuidbrug. Tijdens deze werken volgt het verkeer een omleidingsplan rond het historisch centrum. Sommige vragen zich af of het niet zinvol zou zijn om de knip in de Vuurkruisenstraat opnieuw open te stellen in het kader van de omleiding?

En de nieuwe voetgangersbrug heet …

De voetgangersbrug die momenteel gebouwd wordt over het kanaal, heeft eindelijk een naam: de Klarabrug. De naam verwijst naar de vlakbij gelegen voormalige zeepfabriek Klaar. Door de naam te vervrouwelijken ondersteunt Halle ook de actie #meervrouwopstraat van radiomaakster Sofie Lemaire

Blijf op de hoogte

Welk nieuws wil je ontvangen?*