Omleiding werken Zenne- en Zuidbrug wordt dit weekend uitgerold

Dit weekend wordt het omleidingsplan van kracht dat werd uitgewerkt n.a.v. de bouw van Zennebrug en Zuidbrug. Op verschillende plaatsen werd daarom de verkeersinfrastructuur heringericht of nieuwe signalisatie aangebracht.

#HallemaalBruggen | De Zennebrug is afgebroken

De Zennebrug is volledig afgebroken. Verwacht werd dat de werken ruim een week in beslag zouden nemen maar al na twee dagen zat het werk erop.

Veel gestelde vragen: waar ligt die Zennebrug nu precies?

De bouw van de Zenne- en Zuidbrug ging van start! Gevolg is dat de Zennebrug voor een langere periode afgesloten is voor alle verkeer. Maar waar ligt die Zennebrug nu precies? Dat is een van jullie veel gestelde vragen. Het antwoord vind je hieronder.

Veelgestelde vragen: Waarom wordt de knip op de Biezeweide behouden?

Elke week behandelen we in deze reeks een vraag die regelmatig gesteld wordt in het kader van de bouw van de Zenne- en Zuidbrug. Tijdens deze werken volgt het verkeer een omleidingsplan rond het historisch centrum. Sommige vragen zich af of het niet zinvol zou zijn om de knip in de Biezeweide opnieuw open te stellen in het kader van de omleiding?

Graankaai wordt verkeersveiliger t.h.v. Bospoortbrug

Van maandag 3 tot vrijdag 21 februari is de Graankaai niet bereikbaar vanaf de Bospoortbrug. De Vlaamse Waterweg gaat de ingang van de Graankaai verkeersveiliger maken en de overgang naar de stalen voetgangersbrug toegankelijker maken.

Veel gestelde vragen: hoelang zullen de werken duren?

De bouw van de Zenne- en Zuidbrug ging van start! Gevolg is dat de Zennebrug voor een langere periode afgesloten is voor alle verkeer. Maar hoelang gaan die werken nu eigenlijk duren? Dat is één van jullie veel gestelde vragen. Het antwoord vind je hieronder.

Blijf op de hoogte

Welk nieuws wil je ontvangen?*