Omleiding werken Zenne- en Zuidbrug wordt dit weekend uitgerold

Dit weekend wordt het omleidingsplan van kracht dat werd uitgewerkt n.a.v. de bouw van Zennebrug en Zuidbrug. Op verschillende plaatsen werd daarom de verkeersinfrastructuur heringericht of nieuwe signalisatie aangebracht.

Ook werven HallemaalBruggen liggen gedeeltelijk stil door corona

Om het coronavirus verder tegen te gaan, hebben de Vlaamse Waterweg en de stad Halle op een aantal werven de activiteiten stilgelegd. De veiligheidsafstand van 1,5 meter kan er immers niet  gegarandeerd worden. Dat is onder meer het geval op de werf voor de Klarabrug en de Zennebrug.

Veelgestelde vragen: Blijven alle parkings bereikbaar tijdens de werken?

Elke week behandelen we in deze reeks een vraag die regelmatig gesteld wordt in het kader van de bouw van de Zenne- en Zuidbrug. Tijdens deze werken volgt het verkeer een omleidingsplan rond het historisch centrum. Ben jij ook benieuwd of alle parkings bereikbaar blijven tijdens de werken? Kijk even mee!

Veel gestelde vragen: Waarom wordt de knip op de Vuurkruisenstraat behouden?

Elke week behandelen we in deze reeks een vraag die regelmatig gesteld wordt in het kader van de bouw van de Zenne- en Zuidbrug. Tijdens deze werken volgt het verkeer een omleidingsplan rond het historisch centrum. Sommige vragen zich af of het niet zinvol zou zijn om de knip in de Vuurkruisenstraat opnieuw open te stellen in het kader van de omleiding?

En de nieuwe voetgangersbrug heet …

De voetgangersbrug die momenteel gebouwd wordt over het kanaal, heeft eindelijk een naam: de Klarabrug. De naam verwijst naar de vlakbij gelegen voormalige zeepfabriek Klaar. Door de naam te vervrouwelijken ondersteunt Halle ook de actie #meervrouwopstraat van radiomaakster Sofie Lemaire

Blijf op de hoogte

Welk nieuws wil je ontvangen?*