×

Klarabrug klaar voor gebruik!

De Klarabrug wordt dinsdag 6 april opengesteld voor het publiek. Op die manier is er opnieuw een rechtstreekse verbinding tussen de stationsomgeving en het stadscentrum voor voetgangers en fietsers.

Tot de Tweede Wereldoorlog was er ter hoogte van de Dijkstraat een rechtstreekse voetgangersbrug tussen de wijk Sint-Rochus en het stadscentrum. Eerst via de Pont Branlant, de zogenaamde Waggelbrug, en na 1930 via de Passerelle du Parc. Maar deze brug werd door de Duitse bezetter opgeblazen en werd nadien nooit meer vervangen.

Zo’n 90 jaar later is er echter opnieuw een voetgangersbrug. En dat is fijn nieuws voor wie vlot van de stationsomgeving naar het stadscentrum wil. Voetgangers moeten niet langer een ommetje maken via de Bospoortbrug of de Nederhembrug maar kunnen via de brug over de sporen en de nieuwe Klarabrug meteen naar de Willamekaai wandelen. Door deze brug sta je op nauwelijks 10 minuten van de stationsomgeving op de Grote Markt. Ook fietsers mogen van de brug gebruik maken maar moeten de fiets wel aan de hand houden.

Op 23 augustus 2020 werd de brug reeds ingevaren. Maar de afwerking nam meer tijd in beslag dan voorzien, onder meer door de weersomstandigheden die de voorbije winter niet altijd gunstig waren. Maar intussen is de brug dus helemaal afgewerkt, enkel de verlichting moet nog geplaatst worden. De Vlaamse Waterweg gaat deze laatste klus deze week nog afronden.