Zwerfvuilactie: op 5 minuten proper!

Erger jij je ook zo aan zwerfvuil in jouw straat, buurt of wijk? Doe dan samen met je buren mee aan de zwerfvuilactie 'Op 5 minuten proper!'. Vele handen maken licht werk. Sla de handen in elkaar en maak je straat op 5 minuten proper.

Affiche zewerfvuilactie

Van zaterdag 23 maart tot zondag 28 april 2019 gaan we opnieuw de strijd tegen zwerfvuil aan!  De gemeenten Beersel, Dilbeek, Halle en Sint-Pieters-Leeuw bundelen deze keer de krachten en roepen de hulp van alle inwoners in. Met een kleine inspanning van iedereen, maken we onze gemeentes in een handomdraai weer proper.

Iedereen, dat zijn 56.359 gezinnen, verspreid over Beersel, Dilbeek, Halle en Sint-Pieters-Leeuw. Als elk van die gezinnen de handen uit de mouwen steekt en 5 minuutjes mee opruimt, zitten we samen al gauw aan 281.759 minuten. Omgerekend zo een slordige 4.600 uur opruimtijd. Een enorme som en hét streefdoel van de campagne. Toon jouw engagement en registreer jouw 5 minuten, jouw aandeel in de strijd tegen zwerfvuil.

Spreek familie, vrienden, vereniging(en), buren, klasgenoten of collega’s aan en kies de straten uit die jij wil schoonmaken. De gemeente zorgt voor handschoenen, afvaltangen en -zakken, fluovestjes en komt de gevulde zwerfvuilzakken ophalen.

Win een ballonvaart
Wie meedoet, krijgt er een propere straat of wijk en een leuk geschenkje voor terug. Daarnaast wint per gemeente 1 deelnemer een ballonvaart voor 2 personen. De ideale manier om de propere straten vanuit de lucht te aanschouwen.

Hou het proper!
Onderzoek van OVAM toont aan dat 3 op 4 Vlamingen zich ergeren aan zwerfvuil. Ondanks de vele zwerfvuilacties en -campagnes, blijven veel mensen de kwalijke gewoonte hebben om afval zomaar op de grond te gooien.  De inzet van vele vrijwilligers wordt vaak snel teniet gedaan. Die foute attitude moet de wereld uit. Gooi je afval niet langer nonchalant op straat. Neem het mee naar huis of gooi het in een openbare zwerfvuilbak. Zo blijven de straten proper!

Wil jij ons helpen en 5 minuutjes uittrekken om mee op te ruimen ? Schrijf je snel in: zwerfvuilactie: deelnameformulier

Deelnamekaart

Meer info en contact:
Terug naar overzicht