×

Zennepad

Het pad langs de Zenne is een heel verrassende wandelweg. Je zou niet denken dat je hier vlakbij het centrum van Halle bent. Start je wandeling lans het Zennepad op punt 14 van de Belpopwandeling en luister onderweg naar de sound of Halle.

Belpopwandeling

Popmuziek is meer dan een halve eeuw oud en begeestert verschillende generaties. Mensen zijn gefascineerd door de grote en kleine verhalen, de weetjes en de trivia.  Overal in het land wordt de eigen muzikale geschiedenis druk gedocumenteerd. Ook Halle heeft een schat aan indrukwekkende verhalen. Hoog tijd om deze rijkdom in kaart te brengen!

En dan is er maar één adres: Belpop Bonanza, de wereld van Jan Delvaux & DJ Bobby Ewing. Twee muziekfreaks met een specialisatie in Belgische popmuziek. Jan Delvaux vertelt al jaren markante Belgenverhalen op Radio 1 en werkte mee aan ‘Belpop’ op Canvas. Jimmy Dewit is de muzikale spil van Discobar Galaxie en maakt soundtracks.

Wil je weten hoe en waar Paul Severs zijn carrière is begonnen? Of waar The Criminals hun repetitielokaal was? De QR-codes op borden onderweg laten audio- en videofragmenten zien die je de geschiedenis laten herleven. 

Praktisch

  • Niet bewegwijzerd: download het kaartje.
  • Scan de QRcodes onderweg voor audio- en videofragmenten
  • Download het GPX-bestand (rechtermuisknop > Link opslaan als...)