×

Huiswerkbegeleiding in het ‘Studeer je mee’ atelier

De stad Halle lanceert het gloednieuwe ‘Studeer je mee’ atelier om via studiecoaches leerlingen met leerachterstand te begeleiden bij hun huiswerk. Maar liefst 7 lagere en 5 secundaire Halse scholen engageren zich voor dit project.

‘Studeer je mee’ atelier

Tijdens de coronapandemie startte onze stad het leerbuddyproject op. Via dat initiatief gingen vrijwilligers individueel aan de slag met leerlingen uit Halse scholen die een leerachterstand hadden opgelopen. Omdat de vraag naar begeleiding nog altijd groot is, bouwt de stad verder op het succes van dit project met het gloednieuwe initiatief ‘Studeer je mee?’ atelier. Hierbij ligt de focus op huiswerkbegeleiding in groep zodat we nog meer kunnen ingaan op de grote vraag.

Leren leren

Studiecoaches helpen leerlingen met een leerachterstand door hen te begeleiden met huiswerk, of te ‘leren leren’. Zo leren ze onder meer zelfstandig werken, een passende studiemethode ontwikkelen en de nodige structuur, planningen en pauzes inlassen. Meertalige leerlingen die moeilijkheden ondervinden met de schooltaal kunnen op aangepaste begeleiding rekenen. Bijlessen komen in het atelier niet aan bod.

Aanmelding via de school

De ingeschreven scholen kunnen leerlingen, in samenspraak met de ouders, aanmelden voor het ‘Studeer je mee?’ atelier. “Op dit moment zijn er 7 lagere scholen en 5 secundaire scholen die hierop ingetekend hebben. Dat bewijst de grote nood aan ondersteuning op dit vlak.” vertelt schepen van onderwijs, Louis Van Dionant. Intussen is het project opgestart in 7 lagere scholen. Hier worden de ateliers op school georganiseerd. Die vertrouwde omgeving heeft voor jongere leerlingen een positieve impact op het leerproces. Voor de 5 ingeschreven secundaire scholen vinden de ateliers plaats in JC De Kazerne. Vanaf 7 februari krijgen de studenten hier elke week op dinsdag huiswerkbegeleiding van 16u tot 19u. Door hen in deze prikkelarme ruimte te ontvangen, maken ze meteen ook kennis met de locaties van de blokspot, het JAC en OverKop.

Meer info voor de pers

Louis Van Dionant

Mobiel

0499 70 23 83

Functie(s)

  • 6de schepen (jeugd en onderwijs, financiën, communicatie, juridische zaken, participatie, dienstverlening)
  • Gemeenteraadslid CD&V
Meer info en contact

Gerelateerd nieuws

logo TZalWelzijnlogo TZalWelzijn

Podcastreeks ‘tzalwelzijn’ maakt welzijn bij jongeren bespreekbaar

Stad Halle en JAC Halle – Vilvoorde brengen op vraag van Halse scholen een nieuwe podcastreeks rond welzijn bij jongeren uit.

kinderen schrijven op een schoolbordkinderen schrijven op een schoolbord

Inschrijvingen in het basis- en secundair onderwijs

Sinds 2020 gebeuren alle inschrijvingen voor het basis- en secundair onderwijs in Groot-Halle via een online aanmeldingssysteem.

spelende kinderenspelende kinderen

Speelplein Joepie 2023: inschrijvingen en aangepaste tarieven

Ook dit jaar verwelkomt speelplein Joepie kinderen en jongeren voor een onvergetelijke paas- en zomervakantie vol spel en plezier.