×

Parkeer & Zorg

Zorg aan huis wordt steeds belangrijker. Zorgverleners verliezen te vaak kostbare tijd bij het zoeken naar een parkeerplaats in de buurt van hun patiënt. Jij kan hen daarbij helpen. Kleef een Parkeer & Zorg-sticker op je garagepoort of aan je inrit, zo weet de zorgverlener dat hij of zij hier even mag parkeren.

Hoe werkt Parkeer&Zorg?

Als bewoner

  • Als Halse bewoner kleef je de Parkeer & Zorg-sticker op de garagepoort of aan de inrit. Zo stel je vrijwillig de plaats ter beschikking van de zorgverleners. 
  • De zorgverlener parkeert er kortstondig en kosteloos terwijl hij een patiënt verzorgt. Duurt die zorg langer dan 90 minuten, dan zoekt de zorgverlener een andere parkeerplaats.
  • Moet je zelf vertrekken en staat de wagen in de weg? Het mobiel telefoonnummer van de zorgverlener staat op de Parkeer&Zorg-kaart. Die vind je achter de voorruit van zijn wagen. Je kan dus steeds vragen om de wagen te verplaatsen.

Als zorgverlener

  • Als zorgverlener plaats je de Parkeer&Zorg-kaart zichtbaar achter de voorruit van je wagen. Zo  kan je zorgeloos en kosteloos op de aangeboden plaats parkeren terwijl je je patiënt bezoekt.  
  • Je parkeert kosteloos op een Parkeer&Zorg-plaats, ook in een betalende zone. Je doet dit enkel tijdens de zorgverlening en gedurende maximaal 90 minuten. Geldig van maandag tot en met zaterdag tussen 9u en 18u.
  • Geef je parkeertijd altijd aan met een parkeerschijf. Je bent bereikbaar op het mobiel nummer vermeld op je Parkeer&Zorg-kaart.

Hoeveel kost het?

Zowel de kaart als de sticker zijn volledig gratis verkrijgbaar.
 

Wat moet ik doen?


Je kan de sticker en kaart vanaf 1 juni ook aanvragen in de Parkeerwinkel. (Molenborre 30. 1500 halle) 
Kreeg je de sticker van een zorgverstrekker? Laat ons dan weten dat je een Parkeer&Zorg-plaats aanbiedt. 

Hoe stopzetten?

Je kan je medewerking aan het Parkeer&Zorg-project elk moment stopzetten. Breng ons dan op de hoogte zodat we de gegevens over je parkeerplek offline kunnen halen.