×

Tot 60.000 euro renteloos lenen via Mijn VerbouwLening

Wat is de ‘Mijn VerbouwLening’?

Om renoveren aantrekkelijker en haalbaarder te maken, heeft Vlaanderen de ‘Mijn VerbouwLening’ in het leven geroepen. Vanaf 1 september is het mogelijk om tot 60.000 euro te lenen aan een rente van 0 procent, en dat met een maximale afbetalingstermijn van 25 jaar. Het aanvraagformulier is nu al beschikbaar via: energiehuis.3wplus.be/mijnverbouwlening

Voor welke werken?

De ‘Mijn VerbouwLening’ geldt voor een brede waaier van werken, zoals de renovatie van je dak, buitenmuren, buitenschrijnwerk, vloeren en funderingen. Ook binnenrenovatie en de vernieuwing van elektriciteit en sanitair komen in aanmerking. Investeren in een warmtepomp, een warmtepompboiler en een zonneboiler is ook mogelijk via de ‘Mijn VerbouwLening’.

Voor wie?

Voor de lening wordt gekeken naar het inkomen. Voor een alleenstaande mag dat bedrag niet hoger dan 46.170 euro liggen. Voor een alleenstaande met 1 persoon ten laste of een koppel zonder persoon ten laste gaat het om 65.960 euro. Per persoon extra ten laste wordt het bedrag met 3.700 euro verhoogd.

Ook verhuurders kunnen een ‘Mijn VerbouwLening’ aanvragen, maar wel enkel als ze hun woning verhuren via een sociaal verhuurkantoor of als ze minstens 9 jaar een korting geven op de huurprijs. De huurprijs mag ook niet meer dan 1000 euro bedragen.

Hoe aanvragen?

De ‘Mijn VerbouwLening’ is in Halle aan te vragen via het Energiehuis 3Wplus. Je kan het aanvraagformulier hier downloaden om het nadien op te sturen via e-mail (energie@3Wplus.be) of via de post (Energiehuis 3Wplus, Z.5 Mollem 250, 1730 Asse). De ingediende dossiers worden behandeld volgens aanvraagdatum.

Info:energiehuis.3wplus.be/mijnverbouwlening | energie@3wplus.be | T 02 486 64 86