Tijdelijke sluiting bib voor nieuw computersysteem

Voor de installatie van een nieuw computersysteem moet de bib even dicht. Maar geen nood, na een tiental dagen opent ze weer mét enkele nieuwigheden!

Even toe

Vanaf vrijdag 19 februari sluiten bib Halle centrum en bib Essenbeek even hun deuren voor de vernieuwing van het uitleensysteem. Dat nieuwe systeem is hetzelfde in heel Vlaanderen, wat voor een betere samenwerking tussen bibliotheken zorgt. Binnenkort hierover meer.

Op dinsdag 2 maart vanaf 14 uur is iedereen opnieuw welkom in de bib Halle centrum voor het ontlenen van boeken, spellen, dvd’s, cd’s, tijdschriften en strips. Bib Essenbeek opent op woensdag 3 maart.

Tijdens de sluitingsperiode kan je niets inleveren in de bib, ook niet via de inleverbus. Wij verlengen de uitleentermijn van je bibmaterialen automatisch tot 22 maart. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over boetes tijdens de sluitingsperiode.

Nieuw reglement met nieuw boetesysteem

Samen met het nieuwe bibliotheeksysteem gaat begin maart ook een nieuw bibliotheekreglement van kracht.

  • Zo betalen volwassenen pas vanaf 26 jaar lidgeld
  • Reservaties blijven voortaan 10 dagen in de rekken staan.
  • De bib voert ook een nieuw boetesysteem in.

Alle bibliotheken van de regio Pajottenland-Zennevallei zullen vanaf begin maart voor hun klanten hetzelfde gemeenschappelijk reglement toepassen. Dat creëert kansen om het onze inwoners in de toekomst nog makkelijker te maken en om een systeem uit te werken waarbij je gemakkelijker boeken kan ontlenen van andere bibliotheken in de regio.

Meer info en contact