×

Mika Kostic

Tijdens The Voice Belgique op de Franstalige televisiezender RTBF knalde ze de jury omver. Met een adembenemende versie van Gloria Gaynors ‘I Will Survive’ én met haar persoonlijkheid. Het verhaal van Mika Kostic, geboren in Servië en nu ‘van Halle’, is er eentje vol liefde en muziek! 

Mika nam niet zomaar even deel aan de blind auditions van The Voice Belgique. Zingen doet ze al haar hele leven. “Na mijn eerste betaalde optreden op m’n 17de wist ik het: ik word professionele zangeres. Het grote publiek in Servië leerde me in 2008 kennen na mijn deel-name aan Operacija Trijumf, de Balkanversie van Star Academy. Plots stond mijn agenda vol muziek: ik kreeg opdrachten als achtergrondzangeres, zong reclamespots in en werd gevraagd voor optredens op festivals en in televisieshows.”

Alles veranderde toen Mika tijdens een ski-vakantie in Frankrijk Ugo tegen het lijf liep. “Van bij onze eerste ontmoeting wist ik: hij is de vader van mijn kinderen. Hem volgen naar België betekende wel dat ik alles moest achter laten in Servië: mijn familie, mijn vrien-den, mijn zangcarrière. Een moeilijke beslis-sing, maar ik ben mijn hart gevolgd.”

Belgisch volkslied

Samen met haar man en hun vierjarig zoontje Pierre-Ivan woont Mika nu drie jaar in Halle. “Ik schreef me meteen in voor de Nederlandse les. Ondertussen spreek ik ook een beetje Frans en een paar woordjes Duits. Gelukkig, want de Servische ambassade nodigde me al Mdrie keer uit voor een optreden. Het was een hele eer om er het Belgische volkslied te zin-gen in de drie landstalen. Weet je wat ik een beetje vreemd vond? Jullie hebben drie talen in één land en toch sprak iedereen Engels tegen me.” (lacht)

Mika heeft het naar haar zin in onze stad. Al mist ze de koude Servische winters met veel sneeuw. “Maar ik mag niet klagen. Ik krijg er het Halse carnaval voor in de plaats!” Helaas is het op carnaval nog even wachten. Toch maakt ze met haar zoontje veel plezier. “Ik heb fijne herinneringen aan De Speelwolk op Nederhem. Terwijl mijn zoontje speelde met de kindjes, leerde ik de andere mama’s ken-nen. Zo oefende ik Nederlands en maakte ik nieuwe vriendinnen.”

Mooie erkenning

En hoe zit het met haar zangcarrière? “Dankzij mijn Servisch lerarendiploma vond ik een leu-ke job in de buitenschoolse kinderopvang van de stad. Doordat ik halftijds werk, heb ik ook tijd voor mijn muzikale projecten. Thuis heb ik een kleine studio waar ik eigen liedjes opneem en reclamespots inspreek en inzing. Ik zing ook op feestjes en draai muziek als dj. Hopelijk kan ik dat na corona snel weer opnemen.”

Bij de Speelwolk maakten mijn zoontje en ik goede vrienden”

Door The Voice Belgique staat Mika misschien wel voor haar doorbraak. “Ik ben best trots op de erkenning die ik nu krijg. Nog geen vijf jaar geleden verhuisde ik naar België en nu zing ik op tv. Ik leer ongelooflijk veel van mijn coach Typh Barrow. Stiekem hoop ik dat dit een stap kan zijn naar mijn grote droom: een eigen album of nog beter: een hitalbum. David Guetta mag me bellen!” (lacht)


Heb je buitenlandse roots en wil je graag vertellen over je leven in Halle? Laat het ons weten via integratieraad@halle.be. We zijn benieuwd naar je verhaal.