×

Melissa Julian

Melissa Julian is afkomstig uit de Verenigde Staten. Melissa is 55 jaar en woont al bijna 30 jaar in Halle. Op het zonnige terras van haar B&B vertelt ze over haar liefde voor de natuur en waarom ze zo graag in Halle woont.

Miguel Estrada | Fotografie: Kevin Faingnaert

Hoe ben je in België terechtgekomen?
Het begon allemaal met een onschuldige vakantie. Ik reisde 32 jaar geleden naar België om een vriendin te bezoeken die hier studeerde. Terwijl ik er verbleef, heb ik een job gevonden bij het Europese parlement in Brussel. Ik had politieke wetenschappen gestudeerd aan de Universiteit van Boston en was heel blij om een job te vinden die perfect paste binnen mijn interesses. Uiteindelijk ben ik nooit meer weggegaan uit België.

Wat heb je vanuit je geboorteland meegenomen naar hier?
Zonder twijfel mijn liefde voor de natuur. Ik ben afkomstig uit de staat Tennessee. Daar vind je het prachtige nationaal park The Great Smoky Mountains. Mijn oma behoorde tot een bevolkingsgroep van inheemse Amerikanen, de Cherokees. Tijdens onze kampeertripjes leerde ze mij samen met mijn papa vissen en voedsel zoeken in de natuur. Mijn grote respect voor de natuur en het bos heb ik aan hen te danken. In het nationaal park had je veel wilde dieren zoals slangen en beren, dat mis ik soms wel hier in België!

Het is jouw man die jou heeft doen kennismaken met Halle.
Mijn man komt uit Sint-Pieters-Leeuw. Hem heb ik leren kennen toen ik al ongeveer 2 jaar in België woonde. Hij nam mij regelmatig mee naar het Hallerbos om te gaan wandelen. Zo ben ik helemaal verliefd geworden op Halle en haar natuur! Sinds een jaar hebben we samen ook onze droom kunnen waarmaken om er een B&B te openen…

Hoe ben je op het idee gekomen om een B&B te starten?
We hebben altijd al de gewoonte gehad om veel mensen te ontvangen. Mijn man heeft een heel grote familie die we hier altijd uitnodigden, en ook voor de scoutsvrienden van mijn twee dochters was ons huis de ontmoetingsplek bij uitstek. Bovendien bezorgde mijn job mij enorm veel stress, en besefte ik dat ik nood had aan een carrièreswitch. Mijn man is bouwvakker en heeft ons huis omgebouwd tot Hallerbos B&B. Ik wil dat mensen hier kunnen genieten van de rust en van al het moois dat de omgeving te bieden heeft. Verder vind ik het belangrijk dat we lokale, seizoensgebonden producten aanbieden. Hopelijk kan ik zo mijn liefde voor Halle doorgeven aan mijn bezoekers!

Wat spreekt je aan in Halle?
Er valt hier zoveel te beleven! Je hebt het prachtige Hallerbos met de hyacinten die bloeien in april. Je kan hier bootje varen of een tocht te paard maken. Daarnaast zie ik hier bijna dagelijks luchtballonnen passeren. Naast de mooie natuur heeft Halle ook unieke evenementen zoals Carnaval Halle of November Wereldmaand. En doorheen het jaar is er altijd het mooie aanbod van CC ’t Vondel.

Moest je voor 1 dag burgemeester zijn, wat zou je hier dan graag nog willen veranderen?
We hebben al heel veel leuke cafés en restaurants in Halle. Als burgemeester zou ik inzetten op zo veel mogelijk verschillende winkels om de lokale handel verder te doen groeien.