×

Laat Halle leven! Ontvang projectsubsidie tot 5.000 euro

Iedereen heeft het gemist: vrolijke stadsambiance. Hopelijk daalt binnenkort de druk op de ziekenhuizen, zodat Halle opnieuw voorzichtig kan opleven. Daarom doet de stad een oproep aan inwoners, verenigingen en kunstenaars om een project voor te stellen dat het gemeenschapsleven een duwtje in de rug geeft. Een subsidie bedraagt maximum 5.000 euro en je voorstel moet natuurlijk wel voldoen aan een aantal voorwaarden.

Iedereen van ons heeft het moeten missen: de vrolijke ambiance die verweven zit in het DNA van onze de stad. Maar nu de vaccinatiecampagne op volle toeren draait, verwachten ook de virologen dat de druk op de ziekenhuizen binnenkort zal verminderen. En van zodra de cijfers de goeie richting uitgaan, versoepelen ook de coronamaatregelen en kunnen we stiekem beginnen dromen van een voorzichtige heropleving. En daar kan jij bij helpen!  

Extra zuurstof voor creatief organisatietalent

Jij kan er mee voor zorgen dat er elk weekend wel iets te beleven valt in Halle. Dus haal je organisatietalent boven en maak gebruik van deze projectoproep. Op die manier kom je in aanmerking voor een projectsubsidie van maximum 5.000 euro.

Met deze projectsubsidie wil de stad initiatiefnemers en verenigingen extra zuurstof geven voor de organisatie van hun activiteit. We zijn er ons van bewust dat heel wat jeugd, sport- en socioculturele verenigingen door de coronacrisis minder inkomsten hebben ontvangen. Het zou zonde zijn mochten ze daarom ook besparen op datgene waar onze Halse verenigingen bijzonder goed in zijn: namelijk het organiseren van fijne activiteiten.

De stad lanceert daarom een oproep naar verenigingen, kunstenaars en initiatiefnemers allerhande om een project uit te werken, met als doel het gemeenschapsleven te bevorderen. Opgelet! De corona-crisis is nog lang niet voorbij. Hou bij de uitwerking van je concept dus rekening met de geldende maatregelen. Organiseer dus geen te grootse festivals, wel kleine en fijne evenementen voor een beperkt maar daarom niet minder sympathiek publiek.

Om in aanmerking te komen voor een subsidie moet het projectvoorstel wel aan enkele voorwaarden voldoen. Zo moet de activiteit verder gaan dan de vertrouwde bestaande activiteitenkalender. Durf dus de comfortzone van je vereniging te verlaten en zet je creatieve organisatorsbrein aan het werk.

Wie voor 16 mei een projectaanvraag doet voor een initiatief dat plaatsvindt tussen 1 juli en 31 december 2021, krijgt bovendien extra promotie op de communicatiekanalen van de stad.

Heb je een keitof idee? Laat het ons weten via www.halle.be/projectsubsidies

Meer info en contact