×

Bescherm jezelf tegen de zon, ook in de stad

De zon zorgt voor een goed humeur, positieve energie en doet ons opfleuren. Anderzijds kent iedereen de gevaren van het blootstellen van onze huid aan UV-stralen. Maar tijdig insmeren durven we wel eens vergeten. Daarom werden er in de stad zonnecrème-dispensers geplaatst. Zo kan je veilig genieten van je bezoek aan onze stad. En we geven graag ook wat extra info en tips.

De cijfers liegen er niet om

Ook al zijn we intussen goed op de hoogte van de risico’s van blootstelling aan de zon, toch blijft het aantal gevallen van huidkanker stijgen.

  • Verdubbeling van het aantal gevallen de laatste 10 jaar
  • 20% van alle mensen ontwikkelt een vorm van huidkanker
  • Dat zijn dus bijna 2.300.000 Belgen

Enkele tips om je te beschermen tegen de zon

  • Draag beschermde kledij
  • Blijf zoveel mogelijk in de schaduw
  • Smeer je in

Twee gratis zonnecrème-dispensers

Wanneer je in de stad rondloopt of geniet van een terrasje, zal je er niet meteen aan denken om je in te smeren. Op die momenten staan we niet altijd stil bij de gevaren van de zon. Daarom plaatste de stad Halle in samenwerking met SUNDO een SMOTspot op de Beestenmarkt en aan de nieuwe waterspeeltuin op Nederhem. Op de slimme SMOTspot-paal zie je de actuele UV-index en de temperatuur en een dispenser biedt je gratis zonnecrème wanneer nodig. Het toestel werkt bovendien – hoe kan het ook anders - volledig op zonne-energie. Het slimme toestel gebruikt verschillende sensoren waardoor het handsfree kan gebruikt worden en ook misbruik kan detecteren.

Vanwaar de naam SMOTspot?

De SMOTspots maken deel uit van een campagne rond huidkanker. SMOT staat trouwens voor ‘Skin Matters Over Tan’. Met andere woorden: een gezonde huid primeert op een bruin tintje! Geniet dus van de zon maar bescherm jezelf!

Info:www.sundo.be