×

Bert Denayer

Activiteiten komen er niet zomaar. Veel mensen zetten zich met hart en ziel in voor ons vertier. Bert is zo iemand. Straks gaat hij met pensioen, maar als vrijwillig cultuurmedewerker blijft hij actief.

Hoelang heb je hier gewerkt? 

Ik ben in 2006 begonnen en ik heb hier bijna 15 jaar gewerkt. Eind april stop ik dus. Ik ga dus nog net de nieuwe concertzaal en artiestenbar in zijn volle glorie kunnen aanschouwen. 

Hoe heb je de sector zien veranderen? 

Ik heb de sector enorm zien veranderen vooral op gebied van techniek. Kristof, onze leidinggevende, heeft veel verwezenlijkt op het vlak van licht en geluid. Dat zorgde voor een vooruitgang voor de theater- en concertbeleving. 

Deed je jouw job graag? 

Ik heb me in die periode goed kunnen uitleven. Voordien werkte ik als schrijnwerker en dit had niet direct iets te maken met cultuur of theater. Toen het Vondel 18 jaar bestond vroegen ze aan mij om een taart te maken. Geen gewone taart maar een gigantische taart van 1m20 hoog met 3 etages en met wieltjes aan de onderkant. 

Aangezien ik geen atelier had, heb ik deze thuis gemaakt. Maar daarna moest ik deze vervoeren naar het Vondel. Mijn auto had niet de ruimte om deze te vervoeren dus heb ik een deel op de bovenkant van mijn auto gespannen. Zo ben ik met een gigantische taart op mijn dak naar mijn werk gereden. Moest je interesse hebben, de taart staat nu op de zolder van de Oude Post. 

We mogen je ‘eindwerk’ niet vergeten te vermelden: de verbouwing van de artiestenbar.

We hebben de artiestenbar zo verbouwd zodat we veel meer ruimte ter beschikking kregen. Ook de keuken uitbreken, nieuwe kasten maken en werkbladen afwerken stonden hierdoor op de planning.  Dit heb ik met plezier gedaan. Het me deed denken aan mijn vorige job als schrijnwerker. Ik nam af en toe gereedschap van thuis mee omdat we niet op alles voorbereid waren. (lacht)

Wat zijn je toekomstplannen?

We willen graag een nieuw huis kopen en daar al onze liefde en energie in steken. Graag zou ik in de buurt blijven wonen omdat ik zeker in het Vondel ga passeren voor een theaterstuk. Maar ook omdat ik besef dat ik dit ga missen! Daarom keer ik met liefde terug als cultuurmedewerker (vrijwilliger).

Heb je nog een mooie boodschap naar je collega’s? 

Doe zo voort. Blijf werken om nog een hechter team te worden. En durf nog wat meer de grenzen op te zoeken!