×

Arthur Wouters

Wie? Arthur Wouters
Waar? Speelplein Joepie


Activiteiten komen er niet zomaar. Veel mensen zetten zich met hart en ziel in voor ons vertier. Arthur is zo iemand. Hij zet al 10 jaar lang zijn beste beentje voor om je kind een heerlijke vakantie te bezorgen op speelplein Joepie.

Wanneer ben je gestart als monitor bij speelplein Joepie?
Arthur: Na 10 jaar ben ik toe aan mijn laatste jaar bij speelplein Joepie. Vanaf volgend jaar begin ik namelijk te werken, en dat zal moeilijk combineerbaar zijn met het animatorschap. Daarnaast wou ik ook nog één jaartje voortdoen omdat ik graag de bouw van de nieuwe lokalen op het speelplein wou meemaken.

We zullen zien of dit effectief mijn laatste jaar wordt. Ik heb namelijk al vaak op het punt gestaan ermee te stoppen. Maar dan vroegen ze me toch nog eens om in te vallen, en daar kon ik geen nee tegen zeggen. En zo zit ik hier na 10 jaar nog! (lacht)

Hoe ben je in speelplein Joepie beland?
Arthur: Ik volgde de animatorencursus zodat ik als begeleider mee kon op de zomerkampen van de CM. Toen ik een stageplaats zocht, kwam ik bij speelplein Joepie terecht. Dat is zo goed meegevallen dat ik er sindsdien niet meer ben weggegaan. Later ben ik dankzij mijn vele ervaring dan ook hoofdanimator geworden.

Wat is je favoriete activiteit op het speelplein?
Arthur: Nu sta ik het liefst bij de oudste groep, de tieners. Met hen kan je al wat grotere, uitdagende spelen organiseren.

Wat ik ook graag doe is een spel organiseren voor mijn mede-monitoren. Tijdens de speelpleinweken komen wij elke donderdagavond samen. Dan eten we eerst samen en als hoofdanimator organiseer ik dan ook een leuk spel of een toffe quiz. De sfeer zit altijd goed!

Heeft het speelplein jouw leven beïnvloed?
Arthur: Ik merk wel dat het speelplein me veel vaardigheden heeft bijgebracht. Vaardigheden die nu tijdens mijn studies, en later tijdens mijn job van pas komen. Zo leerde ik initiatief nemen en improviseren op moeilijkere momenten. Als hoofdanimator leerde ik ook een team aansturen.

Waar het speelplein ook een grote rol in heeft gespeeld, is mijn sociaal leven. Omdat ik er al zo lang in zit, leerde ik heel veel mensen kennen. Ik houd dan ook enorm veel vrienden over van mijn tijd als animator. We spreken nog altijd samen af. Dat is bijna familie he!

Wat wil je dat de kinderen op het speelplein van jou onthouden?
Arthur: Enkele kinderen waarvan ik in mijn beginjaren nog animator ben geweest, staan ondertussen zelf op het speelplein. Dat is wel leuk om te zien! Een paar van hen zeiden me onlangs dat ze vroeger wel eens schrik hadden van mij, omdat ik soms nogal streng was. (lacht) Maar tegelijkertijd wisten ze dat ik heel zot kon doen en vooral plezier wou maken. Dat is super fijn om te horen natuurlijk. Je af en toe boos maken, hoort er natuurlijk bij.