×

Blokspot

Ben je op zoek naar een rustige plek om te studeren? De stad Halle organiseert in mei en juni 2021 opnieuw een 2 blokspots volgens de geldende corona maatregelen. Op deze manier wil de stad studenten nog steeds een rustige studeerplek aanbieden als zij deze thuis niet hebben. Voor deze blokperiode werkt de stad opnieuw samen met de vzw Vrienden van het Lindegroen.

Twee blokspots om te studeren

JC De Kazerne opent zijn deuren vanaf maandag 17 mei 2021 tot en met woensdag 30 juni 2021. Hier is plek voor een 45-tal studenten.

Ook de vzw “Vrienden van het Lindegroen” opent opnieuw hun zaal en kan hier een 40-tal studenten een plek geven. Deze locatie zal geopend zijn vanaf dinsdag 1 juni tot en met woensdag 30 juni 2021.

Beide locaties zijn geopend tussen 8u en 22u.

In totaal is er op de twee locaties dus plaats voor 85-tal studenten. Hierbij werd rekening gehouden met de huidige strenge maatregelen zodat we voor alle studenten de nodige ruimte en afstand kunnen creëren. Hierbij wordt voorrang gegeven aan studenten woonachtig te Groot-Halle. Indien de maximumcapaciteit niet bereikt is, zijn studenten van buiten Halle ook steeds welkom.


Schrijf je in

Studenten moeten zich op voorhand inschrijven voor de blokspot van hun keuze. Dit kan steeds een week op voorhand. Op deze manier willen we iedere student de kans geven zich in te schrijven. Toegang tot de blokspot krijgen studenten enkel met een ticket van inschrijving. Inschrijven voor deze blokspots kan steeds een week op voorhand:

Hou rekening met de volgende voorzorgsmaatregelen

Om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, gelden op de 2 locaties dezelfde strenge voorwaarden:

  • Iedere student reinigt zijn handen bij aankomst. De nodige handgel is voorzien aan ingang van elke locatie;
  • Men dient zijn aanwezigheid bij aankomst te bevestigen door ofwel zijn naam aan te duiden of zijn "ticket" te scannen;
  • Men volgt het circulatieplan zoals aangegeven in de ruimte zelf;
  • Iedere student dient ten alle tijde zijn mondmasker te dragen, dit zowel bij de verplaatsing als het studeren zelf;
  • Iedere student kiest bij voorkeur 1 zelfde vaste tafel, waar hij gedurende de hele periode gebruik van maakt. Op het einde van de dag kunnen de spullen dan ook op de tafel achtergelaten worden indien je de dag erna terugkomt;
  • Iedere student reinigt zijn tafel en stoel bij het verlaten van de blokspot op het einde van de dag. De nodige producten worden hiervoor voorzien.

De ontmoetingsruimtes zullen niet geopend zijn tijdens deze blokspot. Er kan dus geen gebruik gemaakt worden van bepaalde diensten (microgolf, frigo, …). Koffie, water en thee zullen niet beschikbaar zijn .Wifi zal ter beschikking zijn in beide locaties.