×

Wat vind je bij ons

Op een boogscheut van het historisch en toeristisch centrum van Halle vind je in den AST het streekmuseum en het stadsarchief van Halle.

1 MUSEUM, 3 VERHALEN

OUDE MOUTERIJ VAN ROYE

Mout is een basisingrediënt voor bier. Het belevingsparcours in den AST dompelt elke bezoeker onder in het moutproces en laat de hoogtijdagen van de mouterij herleven via unieke getuigenissen.

HALLE, HEILIG

Halle is een belangrijk bedevaartsoord met verschillende eeuwenoude religieuze tradities. Onze-Lieve-Vrouw van Halle gidst je door 800 jaar stadsgeschiedenis.

HALLE, DUIVELS

Halle is niet enkel een Mariastad, maar ook een stad van feesten en tradities. Carnaval is zelfs bijna even oud als de Mariadevotie! Bij feest hoort natuurlijk ook muziek, er is speciale aandacht voor de Halse cellovirtuoos François Servais.

ZELF OP ONDERZOEK

Wil je je echt onderdompelen in het verleden? den AST is het historisch informatiecentrum van de stad Halle en bewaart ook heel wat informatie over de regio. Kom vrij opzoekingen doen in de archieven, de uitgebreide wetenschappelijke bibliotheek en in de collecties historische kranten, foto's, prenten en gravures.