Eindejaarssluiting

Tijdens de kerstvakantie zal het museum niet geopend zijn op zondag

We zijn wel geopend op donderdag 27 en vrijdag 28 december van 9 uur tot 12 uur en van 14 uur tot 17 uur.

Vanaf woensdag 2 januari zijn we tijdens de gewone openingsuren geopend.

Familierondleiding

Een gids neemt kinderen, (groot)ouders, tantes en nonkels  spelenderwijs mee op sleeptouw in het museum.  Er zijn heel wat werken die voor kinderen super boeiend zijn. Je ontdekt niet alleen de tentoonstelling(en) maar gaat ook samen creatief aan de slag!

De rondleiding kost 2 euro per deelnemer. Inschrijven is verplicht via denast@halle.be . De plaatsen zijn beperkt.

Door de Lens van de Bezetter

Honderd jaar geleden trok een groep Duitse kunsthistorici, fotografen en architecten door ons land voor een uniek project. Tussen de zomer van 1917 en de herfst van 1918 maakten ze meer dan 10.000 beeldopnames van Belgische kerken, begijnhoven, kastelen, burgerwoningen, gedenktekens, kunstwerken en interieurs, allemaal op glazen platen. Dit najaar laten we een stukje zien van dit uitzonderlijke fotomateriaal in een openluchttentoonstelling op de Halse Grote Markt, het Cardijnplein, en in de Basiliek.  Een unieke blik op Halle en de regio door de lens van de Duitse bezetter.

De Grote Oorlog in kleine verhalen

We herdenken 100 jaar vrede  met een voorstelling die doet nadenken over de oorlog en ons hoopvol stemt. Een historische evocatie met muziek, woord en dans gebracht door de leerkrachten en leerlingen van de Servaisacademie in samenwerking met Roos Van Acker.


Wanneer? zondag 11 november 2018 - 14:00
Wat? Concert - Dansvoorstelling
Voor wie? Voor iedereen
Waar? Sint-Martinusbasiliek
Prijs? Gratis

Blijf op de hoogte

Welk nieuws wil je ontvangen?*
Suggestie over deze website?