Museum XS: een terugblik!

Van 4 tot 10 maart vond 'Museum XS' plaats, een familievriendelijk evenement gericht op peuters en kleuters. Met 640 bezoekers, waaronder 348 kinderen mochten we veel nieuwe enthousiaste gezichten verwelkomen. Benieuwd hoe dat, dat er allemaal uitzag? Je kan hier een leuke filmfragment bekijken van Ringtv.

Zeker voor herhaling vatbaar!

Servais (en den AST) schitteren op Russische cultuurzender

Enkele maanden geleden streek een Russische cameraploeg neer in Halle om een mini-docu te maken over Servais. De reportage werd enkele weken geleden vertoond op de televisie en is nu ook online te bekijken. Een bijzondere gebeurtenis, waar ook Ringtv de nodige aandacht aan wijdde! 

Oproep: Gazet van Halle (voor 1960)

De Gazet van Halle is een rijke bron van informatie over Halle en de regio. den AST beschikt zelf over een hele grote collectie die we in 2019 graag willen laten digitaliseren. Dit biedt gigantische mogelijkheden qua doorzoekbaarheid. En dat terwijl de fragiele, originelen veilig in het archiefdepot kunnen blijven.

Heb jij nog gazetten van voor 1960? Geef een seintje. Misschien zijn deze interessant om mee te nemen in het traject

Vergeet zeker niet te vermelden over welke afleveringen het gaat.

Contactinfo:

Akten burgerlijke stand

Voor genealogen en ook andere onderzoekers is er goed nieuws. Het zonder voorwaarden raadplegen van de akten van de burgerlijke stand wordt versoepeld. De termijn voor overlijdensakten wordt ingekort tot 50 jaar en die voor huwelijksakten tot 75 jaar. De termijn voor geboorteakten blijft 100 jaar.

In Halle werden alle akten burgerlijke stand gedigitaliseerd.

Concreet betekent dit dat je vanaf 1 april volgende akten vrijblijvend kan raadplegen via de computer in het erfgoedloket van den AST:

Blijf op de hoogte

Welk nieuws wil je ontvangen?*