Eeuwherdenking WO I in Halle

In 2018 is het maar liefst 100 jaar geleden dat er een einde kwam aan de Groote Oorlog. De stad Halle wil deze eeuwherdenking niet zomaar laten voorbijgaan en plant dit najaar samen met enkele partners een aantal activiteiten. Er wordt niet enkel gekeken naar het verleden, er is in het programma ook aandacht voor oorlog vandaag. Neem de brochure bij de hand en plan een uitstap op maat dankzij het diverse aanbod. Het volledige aanbod kan je ook online raadplegen via www.halle.be/oorloginhalle .

De zomervakantie staat voor de deur!

Zomervakantie betekent voor velen ook : activiteiten plannen voor en met de kinderen.  Om je daarbij te helpen, beschrijven we hier even onze activiteiten in het museum.Voor de allerkleinsten is er de muizenzoektocht, de iets grotere kinderen (5-8 jaar) kunnen het vaantjesspel spelen.

Gezocht: foto’s van onze oud-strijders!

Op heel wat soldatengraven zijn de foto’s in porselein vaag en geel geworden door de zon. Om te voorkomen dat deze helden uit de Eerste en de Tweede Wereldoorlog niet meer dan een schim uit het verleden worden, wil de stad Halle alle foto’s vernieuwen. Maar een zoektocht bij onder meer de Nationale Strijdersbond en het stadsmuseum Den Ast heeft voorlopig nog niet veel bruikbaar fotomateriaal opgeleverd. Daarom doet de stad Halle een beroep op de inwoners en de nabestaanden.

Kleuters met Misia op bezoek in het archief

Dinsdag 15 mei werden in het museum twee nieuwe educatieve pakketten rond familiegeschiedenis voorgesteld: '1, 2, 3, familie!', met Misia op speurtocht in je familieverleden (kleuteronderwijs) en ‘Misia’s Missie’, een speurtocht in je familiegeschiedenis (lager onderwijs).
Een van de activiteiten beschreven in deze bundels is een bezoek aan een archiefinstelling.

Panelen Mariaprocessie in Paterskerk

Een uniek kader

In de aanloop naar de Mariaprocessie 2018, het jubeljaar ‘Halle, 750 jaar Mariastad’, wordt deze eeuwenoude traditie door den AST in de kijker gezet.  5 panelen werden in mei en juni opgesteld langs het parcours van de processie. De foto’s werpen een unieke blik op de vele figuranten, de prachtige kostuums en de praalwagens doorheen de jaren. Volgende locaties komen aan bod:

Blijf op de hoogte

Welk nieuws wil je ontvangen?*
Suggestie over deze website?