Historische stadsverslagen digitaal raadpleegbaar

Goed nieuws, dankzij het scanwerk van vrijwilligers en en jobstudenten kan je de 19de eeuwse stadsverslagen digitaal van thuis uit raadplegen!

Eindejaarssluiting

Tijdens de kerstvakantie zal het museum niet geopend zijn op zondag

We zijn wel geopend op donderdag 27 en vrijdag 28 december van 9 uur tot 12 uur en van 14 uur tot 17 uur.

Vanaf woensdag 2 januari zijn we tijdens de gewone openingsuren geopend.

Eeuwherdenking WO I in Halle

In 2018 is het maar liefst 100 jaar geleden dat er een einde kwam aan de Groote Oorlog. De stad Halle wil deze eeuwherdenking niet zomaar laten voorbijgaan en plant dit najaar samen met enkele partners een aantal activiteiten. Er wordt niet enkel gekeken naar het verleden, er is in het programma ook aandacht voor oorlog vandaag. Neem de brochure bij de hand en plan een uitstap op maat dankzij het diverse aanbod. Het volledige aanbod kan je ook online raadplegen via www.halle.be/oorloginhalle

Panelen Mariaprocessie in Paterskerk

Een uniek kader

In de aanloop naar de Mariaprocessie 2018, het jubeljaar ‘Halle, 750 jaar Mariastad’, wordt deze eeuwenoude traditie door den AST in de kijker gezet.  5 panelen werden in mei en juni opgesteld langs het parcours van de processie. De foto’s werpen een unieke blik op de vele figuranten, de prachtige kostuums en de praalwagens doorheen de jaren. Volgende locaties komen aan bod:

Blijf op de hoogte

Welk nieuws wil je ontvangen?*