×

Toegankelijkheid

Het museum is sinds 2015 ondergebracht in een historisch gebouw. De toegankelijkheid van dit monument is helaas niet optimaal voor personen met een fysieke beperking. De circulatie gebeurt via trappen waardoor de bovenverdiepingen moeilijk of niet bereikbaar zijn voor alle rolstoelgebruikers.

Tegenover het museumgebouw (de meiboom) is een parkeerplaats voorzien voor personen die in hun mobiliteit beperkt zijn.

Het parcours

Van de zaal Halle Heilig naar de verbrandingsoven is een kleine helling naar beneden. Hierna moet je zeven treden naar beneden om zo tot bij de plaats van de oven te komen.

Om door te gaan naar de eerste verdieping moet je zestien treden naar boven. Hier kom je aan bij het labo. Als je de eerste verdieping hebt doorlopen ga je verder naar de tweede verdieping  via de zelfde trap. Dit zijn in totaal nog vijfentwintig treden naar boven.

Op de 2de verdieping kan het parcours gevolgd worden tot aan de museumzolder. Aan de ingang van de museumzolder zijn drie treden naar beneden met aan het einde van de museumzolder een kleine helling naar boven.

Aan het einde van het parcours is een personenlift.  Hiermee kan je naar beneden en deze komt uit aan de ingang van Den Ast.

Onze museummedewerkers helpen u graag wanneer u dit wenst. Je kan steeds op hen beroep doen. Je hebt ook de mogelijkheid om ons op voorhand te contacteren om jouw bezoek vast te leggen. Dan doen wij het nodige om het comfort van jouw bezoek zo optimaal mogelijk te maken.

Indien je na jouw bezoek suggesties voor verbeteringen heeft, mag je ons steeds contacteren. Wij leren graag van jouw ervaringen teneinde jou en andere bezoekers nog beter van dienst te kunnen zijn.