×

Gezinnen

Kom naar den AST voor een leuke uitstap met het hele gezin.  Ontdek het museum met al je zintuigen via allerlei doe-opdrachten.  Er is tevens een muizenzoektocht voor de allerkleinsten en het Vaantjesspel voor de iets grotere kinderen (8-12 jaar). Bereid je graag je bezoek voor? Download dan hier de plattegrond van het museum.

Vaantjesspel (8+)

Centraal staan de Halse vaantjes.  Weet jij wat dat is?  Een vaantje is een langwerpig vlagje.  Wie naar Halle op bedevaart kwam, ging met een vaantje naar huis.  De Halse vaantjes zijn echte hebbedingen, want ze worden door heel wat mensen verzameld en bewaard. Ga op zoek naar de verstopte vaantjes in het museum en ontdek wat ze te vertellen hebben.  Leer zo spelenderwijs enkele leuke weetjes over Halle én ga met een supercool fietsvlagje naar huis.

Muizenzoektocht (5+)

In het museum den AST horen geen muizen thuis. De muizen zijn weggevlucht voor Minou, de museumpoes.  Ze zitten overal in het museum verstopt.  Ga, met een zaklampje in de hand, samen met Minou de poes de muizen achterna en leer zo het museum kennen.