×

Opgelet

Omwille van de huidige situatie rond het Coronavirus, werken onze staddiensten enkel nog op afspraak.

Hoe maak je een afspraak?

Surf naar www.halle.be/afspraak-maken
Bel naar 02 365 99 00.
of mail naar info@halle.be

 

Sectie

Grote onderhoudswerken A8

Uitvoeringsdatum:
maandag 13 juli 2020

Het Agentschap Wegen en Verkeer voert vanaf 13 juli tot en met 31 augustus 2020 grote onderhoudswerken uit op de A8 in Halle. De werken worden bewust tijdens de zomermaanden uitgevoerd omdat er dan minder druk verkeer is op de A8.  Wegen en Verkeer zal in het najaar van 2020 ook werken aan de aansluitingen met de Brusselse ring (R0) en de op- en afrittencomplexen van de A8 Halle en in Tubeke.

UPDATE 24/11/2020

Het Agentschap Wegen en Verkeer gaat tijdens de nacht van donderdag 26/11 op vrijdag 27/11 de toplaag asfalt vernieuwen van de aansluiting van de A8 met de R0 binnenring. Deze verbinding zal afgesloten worden van 22u tot 6u.

Er is een omleiding voorzien via de verkeerswisselaar van Ittre.

UPDATE 31/08/2020

3,5 km nieuw wegdek voor de A8 tussen op-en afrittencomplex van Tubize (n°23) en Halle (n°22)

Het Agentschap Wegen en Verkeer werkt deze week de grote vernieuwingswerken op de A8 in Halle af. Om 20u vanavond, maandag 31 augustus, kan de rijweg opnieuw worden opengesteld. Een mobiele werf installeert vanaf dinsdag 1 september t.e.m. vrijdag 4 september - buiten de spitsuren - de nieuwe vangrails en veiligheidsstootbanden. De aannemer werkte vanaf 13 juli tijdens het verkeersluwe bouwverlof door om de snelweg begin september volledig te kunnen openstellen voor het verkeer en voor de start van het volgend schooljaar. De werken werden in drie fasen tussen het op- en afrittencomplexen van Halle (nr. 22) en Tubeke (nr. 23) uitgevoerd.

Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters: “De Vlaamse regering investeerde 4,3 miljoen euro om het rijcomfort en de verkeersveiligheid op de A8 in Halle te verhogen. Er werd gebruik gemaakt van de verkeersluwe zomermaanden om de werken tijdig op te leveren en zo klaar te zijn voor de start van het nieuwe schooljaar. Wegen en Verkeer plant in het najaar van 2020 nog werken aan de aansluitingen met de Brusselse ring (R0) en aan de op- en afritten zelf  van de A8 Halle en Tubeke.”

Nieuw wegdek over 3,5 kilometer

Het wegdek van de A8 in Halle is over een afstand van ongeveer 3,5 kilometer volledig vernieuwd. De verharding en de fundering werden opgebroken en opnieuw aangelegd. Ook de waterafvoer langs de A8 kreeg een onderhoudsbeurt en de vangrails werden vervangen.


3 fasen geklaard in twee zomermaanden

De aannemer werkte op de A8 tegelijk in de rijrichting van Edingen (naar het zuiden) en in de rijrichting van Halle (naar het noorden). Het verkeer op de A8 kon via 3 lokale doorsteken in de middenberm altijd doorrijden. Bij het afsluiten van de op- en afrit Halle werd er steeds verzekerd dat de op- en afrit van Tubeke gebruikt kon worden en vice versa. 


Werken aansluitingen A8 / Brusselse ring (R0): najaar 2020

Wegen en Verkeer plant ook in het najaar van 2020 werken aan de aansluitingen met de Brusselse ring (R0) en aan de op- en afritten zelf van de A8 Halle en Tubeke. Een exacte timing voor deze werken wordt zo snel mogelijk op onze webpagina meegegeven.

Website wegen en verkeer.

 

UPDATE 28/07/2020
Het Agentschap Wegen en Verkeer start op vrijdag 31 juli met de tweede fase van grote vernieuwingswerken op de A8 in Halle. Tijdens de werken, ter hoogte van Tubeke, zal het verkeer in de beide rijrichtingen maar over een rijstrook kunnen rijden, zoals de afgelopen weken al het geval was. Tijdens de nieuwe fase zullen echter ook de oprit en de afrit in Tubeke (nr. 23) voor het verkeer in de rijrichting van Doornik afgesloten worden. Terwijl de versmalling van de rijweg (van twee rijstroken naar een rijstrook, in de beide rijrichtingen) de afgelopen weken met weinig hinder gepaard ging, verwacht Wegen en Verkeer dat de afzetting van deze op- en afrit op de snelweg lokaal wel aanzienlijke hinder met zich zal meebrengen. De oprit richting Doornik van het op- en afrittencomplex Halle (nr. 22) en de op- en afrit richting Halle en Brussel van het op- en afrittencomplex Tubeke (nr. 23), die in de vorige fase afgesloten waren, gaan vrijdag weer open. De nieuwe werffase treedt in voege vanaf 7u ‘s ochtends.

Nieuw wegdek over 3,5 kilometer

Het wegdek van de A8 in Halle wordt over een afstand van ongeveer 3,5 kilometer volledig vernieuwd. De verharding en de fundering wordt opgebroken en volledig opnieuw aangelegd. Ook de waterafvoer langs de A8 krijgt een onderhoudsbeurt en de vangrails worden vervangen.

Hinder en omleiding tweede fase van 31 juli t.e.m. 14 augustus

De aannemer werkt op de A8 in de rijrichting van Doornik. Het verkeer op de A8 kan via lokale doorsteken in de middenberm steeds doorrijden. Tijdens de ingrijpende werken rijdt het verkeer op één rijstrook richting Doornik en richting Halle. De op- en afrit in Tubeke (nr. 23) richting Doornik is afgesloten (zie kaartje).

Bij het afsluiten van de op- en afrit in Tubeke wordt er steeds verzekerd dat de op- en afrit van Halle gebruikt kan worden en vice versa. De omleiding van het ene complex naar het andere gebeurt via de Edingsesteenweg (N7), die parallel loopt met de A8.

Korte nieuwsbrief voor ‘Dassenveld’ en omringende handelaars

Handelaars uit de bedrijvenzone Dassenveld en omringende bedrijven langsheen de werfzone van de A8 kunnen zich inschrijven op de nieuwsbrief bovenaan de webpagina. Bij de start van de werken en bij eventuele belangrijke wijzigingen in de fasering wordt er een korte nieuwsbrief uitgestuurd. Omwonenden kunnen zich ook inschrijven.


Werken aansluitingen A8 /Brusselse ring (R0): najaar 2020

Tijdens de twee zomermaanden wordt het 3,5 km lange wegdek van de A8 tussen beide op- en afritten van Halle (nr. 22) en Tubeke (nr. 23) aangepakt. Wegen en Verkeer plant ook in het najaar van 2020 werken aan de aansluitingen met de Brusselse ring (R0) en aan de op- en afritten zelf van de A8 Halle en Tubeke. Een exacte timing voor deze werken wordt zo snel mogelijk op de webpagina van Wegen en Verkeer meegegeven.
 

________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Nieuw wegdek over 3,5 kilometer (juli en augustus 2020)

Het wegdek van de A8 in Halle wordt over een afstand van ongeveer 3,5 kilometer volledig vernieuwd. ’t Gaat om het gedeelte tussen tussen de op- en afrittencomplexen  van Halle (nr. 22) en Tubeke (nr. 23)

De verharding en de fundering wordt opgebroken en volledig opnieuw aangelegd. Ook de waterafvoer langs de A8 krijgt een onderhoudsbeurt en de vangrails worden vervangen.

Omleiding: geen. Tijdens de ingrijpende werken zal het verkeer i.p.v. twee rijstroken per weghelft, maar over een rijstrook per rijrichting kunnen rijden. De werken worden bewust tijdens de zomermaanden uitgevoerd omdat er dan minder druk verkeer is op de A8.

Voorbereidende werken op zondag 12 juli

Om op maandag 13 juli veilig van start te kunnen gaan, gaat Wegen en Verkeer de nodige signalisatie voor deze werken reeds plaatsen op zondag 12 juli en dit vanaf  5u 's ochtends. Hierdoor zal in de rijrichting van Doornik de oprit nr. 22 van Halle afgesloten zijn. In de rijrichting van Halle wordt ook de op- en afrit van nr. 23 Tubeke gesloten. Omrijden kan via de Edingensesteenweg.

Onderhoud op- en afritten Halle en Tubeke (najaar 2020)

Daarnaast voert Wegen en Verkeer ook onderhoudswerken uit aan de op- en afrittencomplexen in Halle en Tubeke. De toplagen van de op- en afritten Halle (nr. 22) en Tubeke (nr. 23) worden afgefreesd en vervangen door vers asfalt.

Omleiding: Overdag zal er geen hinder zijn, de werken worden immers ’s nachts uitgevoerd. Op dat ogenblik worden alle op- en afritten in de werfzone afgesloten.  Het verkeer zal worden omgeleid via het vorige of het volgende op- en afrittencomplex.

Onderhoud voor verbindingslussen A8 met binnenring (najaar 2020)

Verder plant het Agentschap Wegen en Verkeer binnen dit project een onderhoud van de oprit van de A8 naar de binnenring van de R0. De toplaag van de oprit van de A8 naar de Ring rond Brussel wordt afgefreesd. Daarna krijgt de oprit een nieuwe toplaag in asfalt. De wegmarkering aan de binnenkant van de bocht wordt verwijderd. Er wordt nieuwe wegmarkering aangebracht. Daarnaast worden de vangrails aan beide zijden van de middenberm vervangen.

Onderhoud A8 tussen Edingensesteenweg en Rodenemweg (najaar 2020)

Naast het stuk van de A8 tussen de op- en afrittencomplexen van Halle (nr. 22) en Tubeke (nr. 23), waar het wegdek volledig vernieuwd wordt (asfalt en fundering), zal Wegen en Verkeer ook nog werken uitvoeren op het stuk van de A8 tussen de Edingensesteenweg (N7) en de Rodenemweg. Op dat stuk wordt enkel de asfalt toplaag (bovenste asfaltlaag) van het wegdek vervangen, net zoals op de op- en afritten van Halle en Tubeke en de verbindingslussen van de A8 en de R0 (zie hierboven). In de rijrichting van Halle krijgt het rechterrijvak ook een nieuwe asfalt onderlaag.

 

Type verkeershinder