×

Opgelet

Omwille van de huidige situatie rond het Coronavirus, werken onze staddiensten enkel nog op afspraak.

Hoe maak je een afspraak?

Surf naar www.halle.be/afspraak-maken
Bel naar 02 365 99 00.
of mail naar info@halle.be

 

Sectie

Eenrichtingsverkeer in Suikerkaai door oeverwerken

Uitvoeringsdatum:
maandag 18 februari 2019

Vanaf 18 februari start de Vlaamse Waterweg met oeverwerken langs de Suikerkaai. Daardoor wordt de Suikerkaai voorlopig een eenrichtingstraat (in de richting van de Bospoortbrug).

  1. Aan de afslag naar de industriezone (waar onder meer bouwmaterialen Denayer is gehuisvest) wordt een stuk talud afgegraven en wordt een nieuwe toegangsweg naar de bedrijven aangelegd. Op die manier blijft de KMO-zone toegankelijk.
  2. Van zodra deze klus geklaard is, wordt het verkeer van en naar de bedrijven langs deze nieuwe weg geleid en wordt de werfzone uitgebreid. Dat is nodig om te kunnen starten met de verstevigingswerken van de oever.

Hierbij wordt ook een rijstrook ingepalmd van de Suikerkaai waardoor deze een eenrichtingsstraat wordt. Dit vanaf de vernieuwde afslag ter hoogte van de KMO-zone . Het verkeer op de Suikerkaai mag enkel nog in de richting van de Bospoortbrug rijden. Op de René De Boecklaan (Zennebrug) daarentegen kan het verkeer nog steeds in beide richtingen rijden, de KMO-zone blijft dus vlot bereikbaar. 

Concreet vanaf 18/2:  

  • Vanaf het Bevrijdingsplein kan je nog steeds met de wagen naar het centrum van de stad rijden.
  • Bewoners van de Suikerkaai en de aanpalende straten kunnen niet meer via het Bevrijdingsplein het centrum verlaten, wel via de Basiliekstraat, de Arkenvest en de Bergensesteenweg.
  • Ook bezoekers van het grootwarenhuis Delhaize kunnen niet meer via het Bevrijdingsplein het centrum verlaten, wel via de Basiliekstraat, de Arkenvest en de Bergensesteenweg.
  • Het vrachtverkeer of bezoekers voor de KMO-zone kunnen deze steeds bereiken via het Bevrijdingsplein. Zij kunnen ook de bedrijvenzone opnieuw verlaten via het Bevrijdingsplein. Op de René De Boecklaan (Zennebrug) kan het verkeer immers nog steeds in beide richtingen rijden.

Veiligheidsmaatregelen ter hoogte van werfzone

De rijweg ter hoogte van de werfzone is echter zeer smal. Daarom gelden volgende veiligheidsmaatregelen: 

  • Fietsers moeten ter hoogte van de werfzone afstappen en via het voetpad met de fiets aan de hand hun weg verderzetten. Fietsers kunnen natuurlijk ook gebruik maken van de omleiding via de Basiliekstraat, Arkenvest en Bergensesteenweg.
  • Ter hoogte van de uitrit Dreamland wordt een zebrapad aangelegd zodat alle voetgangers en fietsers voor de werfzone op een veilige manier naar het voetpad geleid worden. Vanaf hier geldt ook het fietsverbod (en dit tot de Louis Thevenetlaan. Ook hier wordt op korte termijn een extra zebrapad aangelegd.)
  • De maximumsnelheid voor auto’s en vrachtwagens wordt ter hoogte van de werfzone beperkt tot 30 km/u. Er is ook een tijdelijke verkeersdrempel aangelegd om de snelheid van het verkeer te beperken.Een aangepaste snelheid is belangrijk voor ieders veiligheid. Hou ook rekening met het (vracht)verkeer dat de industriezone (Denayer bouwmaterialen) verlaat.

Opgelet: De planning van deze werken kan bijgestuurd afhankelijk van de weersomstandigheden.

Meer info en contact:
Type verkeershinder