Digitale parkeerkaart: parkeerabonnement

Inwoners en handelaars van onze stad kunnen een parkeerkaart kopen. Met een parkeerkaart kan je een jaar (van 1 januari tot 31 december) gratis en zonder tijdsbeperking parkeren op parkeerplaatsen waar er op de onderborden aangegeven staat dat bewoners er mogen parkeren. Een parkeerkaart kost €330 per jaar. Je kan deze kaart online aanvragen.

Een digitale parkeerkaart kan je online of aan Balie leefomgeving aanvragen. De stad maakt gebruik van een online toepassing waarin de burger zijn bewonerskaart of parkeerabonnement kan aanvragen, verlengen of wijzigen. Met de tool kan je ook online betalen. Van zodra dit gebeurd is, kan je gebruik maken van je digitale parkeerkaart.​​​

De digitale parkeerkaart, hoe werkt het?

  • Hoe een bewonerskaart aanvragen?

Dat is poepsimpel! Klik hierboven op de groene knop. Je komt terecht op een online toepassing waar je jezelf en jouw wagen kan registreren. Hou tijdens de registratie je identiteitskaart en het inschrijvingsbewijs van je wagen binnen handbereik. 

  • Hoe een parkeerkaart verlengen?

Enkele dagen voor je parkeerkaart komt te vervallen sturen wij een herinnering via e-mail. Via de dezelfde tool kan je je kaart vervolgens verlengen, betalen en opnieuw 12 maanden lang zorgeloos parkeren.

  • Papieren parkeerkaarten blijven geldig

Je papieren kaart blijft geldig tot de vermelde vervaldatum. We hebben jouw bewonerskaart ook al gedigitaliseerd! En vanaf 2020 hoef je de papieren bewonerskaart zelfs niet meer op het dashboard te plaatsen. Het is pas als je kaart gaat vervallen, dat je een nieuwe digitale bewonerskaart moet aanvragen.

  • Heb je geen computer?

Breng een bezoekje aan Openbaar Domein, dan maken we samen werk van jouw registratie. Breng zeker jouw identiteitskaart en het inschrijvingsbewijs van je wagen mee. Dit kan  elke werkdag van 9u tot 12u (met/zonder afspraak), van 13u30 tot 16u30 (op afspraak) en ook op donderdagavond van 17u tot 20u.

  • Hoeveel moet je betalen?

Een parkeerabonnement kost €330 per jaar.

Meer info en contact