×

Opgelet

Omwille van de huidige situatie rond het Coronavirus, werken onze staddiensten enkel nog op afspraak.

Hoe maak je een afspraak?

Surf naar www.halle.be/afspraak-maken
Bel naar 02 365 99 00.
of mail naar info@halle.be

 

Sectie

Laad- en losplaatsen voor leveranciers

In het stadscentrum worden enkele extra laad- en losplaatsen voorzien waar leveranciers tijdelijk hun vracht- of bestelwagens kunnen parkeren wanneer ze een winkel willen bevoorraden.

Vaak parkeren leveranciers zich op een onveilige manier wanneer ze een winkel willen bevoorraden. Op die manier hinderen ze fietsers, voetgangers of andere weggebruikers. Daarom voorziet de stad speciale laad- en losplaatsen.

Deze vind je onder meer in:

  • Basiliekstraat 
  • Molenborre (in uitvoering - nog niet functioneel)
  • Vuurkruisenstraat
  • Volpestraat
  • Ninoofsesteenweg
  • Brusselsesteenweg

 

Elke laad- en losplaats heeft een lengte van ongeveer 12 meter en herken je aan het verkeersbord links met de vermelding ‘laad- & loszone’. Ook is een laad- en losplaats van een aangepaste wegmarkering voorzien.

In de Basiliekstraat gaat het voorlopig om een proefopstelling van de laad- en losplaats. Bij een positieve evaluatie zal ook hier de nodige wegmarkering voorzien worden.

Aan de handelaars wordt gevraagd om hun leveranciers een plannetje (zie hieronder) met de laad- en losplaatsen te bezorgen. Deze zijn in het blauw aangeduid. Gelieve er bij hen op aan te dringen dat ze zich omwille van de veiligheid enkel en alleen op deze plaatsen parkeren.

 

Meer info