×

Opgelet

Omwille van de huidige situatie rond het Coronavirus, werken onze staddiensten enkel nog op afspraak.

Hoe maak je een afspraak?

Surf naar www.halle.be/afspraak-maken
Bel naar 02 365 99 00.
of mail naar info@halle.be

 

Sectie

Week van de mobiliteit

Wist je dat 1 deelwagen gemiddeld 8 auto’s vervangt? Beeld je eens in hoeveel parkeerplaatsen daardoor kunnen vrijkomen! Allemaal ruimte die een andere invulling kan krijgen. Meer plaats voor groen in de straat, voor een zitbank of een speeltuig. Benieuwd hoe dat zou aanvoelen? Kom dan tussen 16 en 25 september naar het Stationsplein . Daar tonen we hoe je enkele aaneensluitende parkeerplaatsen een grondige make-over kan geven. 

Om een voorsmaakje te geven van wat mogelijk is, voeren Autodelen.net een Opgewekt Pajottenland de actie ‘Verover de Ruimte’. Tijdens de ‘Week van de Mobiliteit’(16-22 september) en de ‘Week van de Duurzame gemeente’ (18-25 september) tonen ze op het Stationsplein hoe je acht aaneensluitende parkeerplaatsen een make-over kan geven. Ze maken er een pop-uppark van met zitbanken, bloembakken en gras. Ga er zeker eens kijken. Lees er op het gemak een boekje, kom er chillen met je bubbel, laat je kinderen er spelen... Of kom naar een van de (coronaproof) activiteiten in het weekend. 

Activiteiten

  • Groot hinkelspel: hup met de beentjes. Op het Stationsplein wordt een groot hinkelspel aangebracht, zodat klein en groot eens kan testen hoe het nu juist zit met dat evenwicht. Het Stationsplein wordt dus ook een plaats om te bewegen.
  • Meer groen, minder steen: Heb jij ook opgewekte en frisse ideeën voor Halle en het Pajottenland ? Op woensdag 23 september kun je van 12 tot 14 uur een leuk postkaartje in ontvangst nemen en je stem laten horen: waar zie jij graag meer groen en minder in je stad? Het team van Opgewekt Pajottenland beantwoordt ook al je vragen over de toekomst van hernieuwbare energie in onze regio.

Waarom de actie ‘Verover de Ruimte’?

In Vlaanderen wordt veel ruimte voorbehouden voor (stilstaande) wagens. Daardoor is er minder plaats voor (speel)tuinen, fietspaden en een park bijvoorbeeld. Door te autodelen, vermindert het aantal wagens op de baan en komen er dus ook meer parkeerplaatsen vrij. Zo komt er in jouw buurt ruimte vrij om iets leuks mee te doen. ‘Verover de Ruimte’ wil mensen daarvan bewustmaken. 

Waarom zetten wij onze schouders onder de actie?

‘Verover de Ruimte’ past volledig binnen de klimaatdoelstellingen van onze duurzame stad. Daarom  zullen we tijdens de actie ook een aantal parkeerplaatsen in de stad (tijdelijk) een andere invulling geven.

 

Terug naar overzicht