Uit kalender van Halle

7 resultaten gevonden

Infoavond provinciale groepsaankoop dak- en muurisolatie en ramen

donderdag 31 mei 2018

Gratis en volkomen vrijblijvende infoavond over de provinciale groepsaankopen van Vlaams-Brabant met uitleg over types, rendement en aandachtspunten bij isolatie van dak, (spouw)muren en ramen. Je maakt kennis met het aanbod en de scherpe prijzen van betrouwbare installateurs en aannemers. Organisatie in samenwerking met Pajopower.

Stiltewandeling en de geheimen van de bosuil en de vleermuizen

zaterdag 1 september 2018

We genieten van de stilte, enkel een roepende bosuil kan deze doorbreken. Dit geluid doet de schaduwen zwarter lijken maar net dit maakt deze wandeling zo uniek. In samenwerking met de Vleermuizenwerkgroep Myotis

Vlasmarktwandeling

zaterdag 27 oktober 2018

De vlasmarkt was in het verleden de plaats waar vlas verhandeld werd. In de nabije toekomst zal de boommarter hier misschien een rol gaan spelen ? Op deze wandeling verneemt u er meer over, alsook over de drie andere wandelpaden in het Hallerbos die door peters en meters in het oog gehouden worden. Organisatie Natuurgidsen Zuidwest Brabant ism Zenne en Zoniën

Vleermuizenwandeling in Halle

vrijdag 24 augustus 2018

Europese Nacht van de Vleermuizen. Na een korte inleiding door leden van de Vleermuizenwerkgroep Myotis gaan we met de batdetector samen op zoek naar de fluwelen fladderaars. Een unieke belevenis........ Wandeling voor groot en klein.

Plantengallenwandeling

zondag 16 september 2018

Vrijwel iedere plant krijgt vroeg of laat te maken met subtiele inbrekers, die gratis kost en inwoning eisen. Deze bezoekers sturen de groei van hun gastheer flink in de war, zodat de plant rare knobbeltjes, knikkers, appeltjes, knoopjes, bezems of andere woekeringen gaat fabriceren. Tijdens de wandeling gaan we op zoek naar een aantal van die prachtige galletjes.

Vleermuizenwandeling

vrijdag 24 augustus 2018

We leren meer over vleermuizen: een gids geeft uitleg tijdens de wandeling. Met een batdetector kunnen we deze dieren horen. Een organisatie van de integratiedienst van stad Halle, Cultuurcentrum ’t Vondel en het taalpunt van de bibliotheek (stad Halle) met de steun van de provincie Vlaams-Brabant en verenigingen in Halle.

Mammoetbomenwandeling

zondag 21 oktober 2018

Terwijl de loofbomen zich in prachtige kleuren tooien, blijven de naaldbomen in hun groen kleedje staan. Het moment om ze beter te leren kennen. Een natuurlijk gaan we op zoek naar de reuzen van het Hallerbos.

1-7 from 7 results
Suggestie over deze website?