Uit kalender van Halle

193 resultaten gevonden

Cultuurfeest

zaterdag 29 oktober 2016

Traditiegetrouw organiseert de cultuurraad hun jaarlijks cultuurfeest. Het cultuurfeest is steeds een gezellige avond.  In het 1ste deel komt er lokaal talent aan bod: Halle on Stage, Comedy Club Halle, Pacha Mama.Het 2de deel van de avond  wordt verzorgd door La Chapelle Sauvage.  Dit ontstond onder impuls van de jonge Belgische dirigent Karel De Wilde als een internationaal initiatief van jonge professionele musici. Ze brengen vanavond een licht klassiek programma met muzikale pareltjes van barok, over klassiek en romantiek tot bij d...

Cultuurfeest

zaterdag 29 oktober 2016

Traditiegetrouw organiseert de cultuurraad jaarlijks een cultuurfeest. Ook dit jaar komt lokaal talent aan bod: Halle on Stage, Comedy Club Halle, Pacha Mama,…

Robinson Crusoe

woensdag 2 november 2016

In de herfstvakantie spelen we de Belgische animatiefilm over de bekende schipbreukeling Robinson Crusoe.De papegaai woont met zijn dierenvrienden op een paradijselijk eiland. Hij droomt ervan om de rest van de wereld te ontdekken.Na een woeste storm spoelt een vreemd wezen aan op het strand: Robinson Crusoe. Wantrouwig kijken de dieren toe hoe de nieuwkomer het ene rare ding na het andere bouwt.Langzaam maar zeker leren Robinson en de dieren met elkaar te leven en ontdekken zij hoe groot de kracht van vriendschap is.

Achter de muren van een slotklooster

donderdag 3 november 2016

Auteur Bart Demyttenaere over het leven in het slotklooster van Zevenkerken.

Repair Café

vrijdag 4 november 2016

Heeft je kledij, fiets, elektro, … nood aan herstelling? Laat je spullen repareren tijdens de JUMBO editie van het Repair Café. Je kan er ook kennismaken met de energiecoöperatieve Pajopower cvba.

Brood en Rozen

zaterdag 5 november 2016

Het Woshkoor zingt liederen uit alle hoeken van de wereld, liederen over armoede, hoop, onderdrukking, bevrijding,... Zo scharen zij zich al 35 jaar aan de kant van de mannen, vrouwen en kinderen die hier of elders het rad anders willen doen draaien.‘Brood en rozen’Duizenden textielarbeiders staakten tegen de onmenselijke arbeids- en levensvoorwaarden. De vrouwen speelden een bijzonder moedige rol. Met hun eis zorgen zij voor de slogan van de staking: "We willen brood, maar we willen ook rozen".  Het Woshkoor scha...

Oxfam Fair Trade Wijnproeverij

dinsdag 8 november 2016

Ontdek de wondere wereld van zuiderse wijn. Vooraf inschrijven in de wereldwinkel of via halle@oww.be. Beperkt aantal plaatsen!

In de ban van de Tekenfilm Part II

zaterdag 29 oktober 2016

Koninklijke Fanfare de Vrijheidsvrienden nodigt uit: In de ban van de tekenfilm Part II.Muzikale leiding: Wim StasGasten: After Eight (piano en zang)Toegang: €10 (VVK) €12 (kassa) Kinderen tot 12 jaar gratis.Inlichtingen: 02/356 24 02

Verkenning Vlasmarktwandeling

zondag 30 oktober 2016

In en om een bos is het 'soms en meestal wel' heerlijk wandelen... Als je de binnenwegjes goed kent. Je kan daarvan een toffe rondwandeling maken (een korte, een middellange en een lange)... Op zondag 25 september leert Zenne en Zoniën de wandelaars iets over een vergeten vlasmarkt.

Samen onderweg

donderdag 3 november 2016

Op weg door de stad. We wandelen de nieuwe editie van November Wereldmaand in met een bezoek aan de tentoonstellingen en een receptie in het wereldcafé. Onderweg leer je de diversiteit van Halse inwoners kennen.

Valkuilquiz

vrijdag 4 november 2016

In een ontspannen sfeer worden 8 x 8 vragen op je afgevuurd die basiskennis vereisen en je uitdagen om samen na te denken. Schrijf 3 tot 5 teamleden in via hoc@halle.nu.

Repair Café

vrijdag 4 november 2016

Laat je geliefde spullen herstellen door onze vrijwilligers.

Infosessie digitale muziek.

zaterdag 5 november 2016

We trekken onze dansschoenen aan en duiken we in de wereld van de digitale muziek, van mp3’s, iTunes, podcasts, digitale radiokanalen, Spotify, Deezer, Soundcloud en Shazam. We leren hoe je digitale muziek kan kopen, of er gratis naar kan luisteren via online tools.

16e Holebifilmfestival Vlaams-Brabant

Het Holebifilmfestival Vlaams-Brabant brengt jaarlijks in de maand november in een 10-tal steden en gemeenten in de provincie Vlaams-Brabant een ganse waaier van holebi- en transgenderfilms. De 16e editie loopt van 10 t.e.m. 29 november. Van lichtvoetige komedies over onthullende documentaires tot meeslepende drama's: voor elk wat wils. Programmatie en meer info: www.holebifilmfestival.be.

Voorleesfeestje.

zaterdag 29 oktober 2016

Op zaterdag 29/10 organiseert de bib een voorleesfeestje met als thema ‘bang zijn’ (2 verhaaltjes + knutselactiviteit). kinderen van 3 tot 6 jaar en hun ouders zijn welkom om 10.30 uur in de bib. Inschrijven (gratis) kan via bibliotheek@halle.be. Trek je stoute schoenen aan, neem een dapper vriendje en je allerliefste knuffel mee en kom onbevreesd naar dit bangelijk knus voorleesmoment.

La Isla Mínima

woensdag 2 november 2016

De film speelt zich af in 1980 in het diepe zuiden van Spanje. Een reeks brute moorden op een stel tienermeisjes in een afgelegen stad brengt twee verschillende karakters samen. Beide zijn ze rechercheur op de afdeling moordzaken en belast met het onderzoek. Juan en Pedro moeten hun verschillen opzij zetten om een moordenaar te vinden die al jarenlang een gemeenschap terroriseert. Regie: Alberto Rodríguez – Sp. 2015 – met Javier Gutiérrez, Raúl Arévalo en Antonio de la Torre

Tide & When everything is human

donderdag 3 november 2016

Tide - Bára SigfúsdóttirDit project wordt gedragen door choreografe Bára Sigfúsdóttir (°1984, Reykjavik) en is een samenwerking met jazz trompettist Eivind Lønning die voor haar een muziekcompositie maakt. Samen creëren ze een duet dat de pure audiovisuele relatie tussen muziek en dans op een poëtische manier blootlegt en waar ritme en timing zowel in het lichaam als in de muziek de rode draad is. Tegelijk maakt dit project de brug tussen de hedendaagse dansscène en de jazz.Bára en Eivind zoeken elkaar reeds ge...

Griezelig ASTen tijdens de herfstvakantie

Van 2 november 2016 tot 4 november 2016

Nog geen plannen voor de herfstvakantie? Waarom geen speurtocht met je (klein)kinderen in eigen stad?

WOSHkoor

zaterdag 5 november 2016

Het WOSHkoor zingt liederen uit alle hoeken van de wereld, maar vooral uit het Zuiden. Liederen over armoede, hoop, onderdrukking, bevrijding, ….

Toneelopvoering 'Mijn vrouw heet Maurice'

Van 4 november 2016 tot 6 november 2016

Knotsgekke komedie voor het hele gezin.Frank De Plukker is een niet zo succesvolle makelaar, met een jaloerse echtgenote Marion en een nog jaloersere maîtresse Chantal. Chantal wil Marion ontmoeten en dat wil Frank vermijden. Daarom roept hij de hulp in van Maurice, vrijwilliger bij spullenhulp.

1-20 from 193 results

Pagina's

Suggestie over deze website?