Groene Halte

Halle is een Groene Halte waaruit een wandeling naar Groenendaal vertrekt.
In het eerste deel van deze zeer gevarieerde tocht wandel je door het heuvelende landschap ten zuiden van Brussel. Ondanks de nabijheid van de grootstad is het hier verrassend groen. Kleinschalige natuurgebieden in beekvalleien, bossen met holle wegen, en weidse vergezichten volgen elkaar op. In het tweede deel van de wandeling doorkruis je het bekendste woud van België. Het Zoniënwoud wordt ook wel eens een beukenkathedraal genoemd. Niet alleen eekhoorns, maar ook reeën en tal van amfibieën voelen er zich thuis.

Bewegwijzering: De wandeling maakt gebruik van bestaande Grote Routepaden. Het traject is bewegwijzerd met wit-rode markeringen. Het is niet toegankelijk voor rolstoelen of kinderwagens.
Lengte van de wandeling: 20,8 km (verkortingsmogelijkheden: 14,3 en 7,1 km)
Gemeenten: Halle, Beersel, Linkebeek & Sint-Genesius-Rode.

Aankoop wandelgids:
Deze wandeling is samen met zeven andere wandelingen gebundeld in de Stationsstapper. Voor elke wandeling bevat de Stationsstapper een routebeschrijving, gedetailleerde kaartjes en heel wat informatie over openbaar vervoer, horeca en toeristische wetenswaardigheden. Het boekje is verkrijgbaar via de webwinkel op www.groteroutepaden.be (14,99 euro plus verzendingskosten).
​TreinTramBus-leden kunnen de Stationsstapper ook bestellen via www.treintrambus.be/leden (12,50 euro inclusief verzendingskosten).