Gezinnen

Wist je dat...
Halle in juni 2018 officieel erkend werd als kindvriendelijke stad? Dé place to be dus om  met het hele gezin op uitstap te gaan!

Project superheld
Halle is in gevaar en enkel jij kan de stad redden! Volg het superheldenparcours en help enkele lokale helden bij deze missie. Bij elke opdracht die je goed uitvoert, bewijs je dat je een superkracht bezit en groeit het beschermingsschild van de stad. Klaar om de uitdaging aan te gaan?
Meer info op Project superheld.

Skatepark
Neem gerust je skateboard mee en toon ons je skills in het vernieuwde skatepark aan het sportcomplex De Bres. Het park heeft 3 zones: de Pool, een ‘Street’gedeelte met banks, flatraill, ledges, wallride en meer. Het laatste gedeelte bestaat uit een open bowl.
Heb je je board nog niet volledig onder controle? Laat je dan begeleiden door enkele coaches en kom naar het skatekamp van de Stoked Board Academy.
Meer info op  https://www.stokedboardacademy.be/

Streekmuseum den AST
Kinderen zijn hier koning te rijk! Speel een gratis museumspel en ontdek het museum met al je zintuigen via allerlei doe-opdrachten. Er is een spel voor de kleinere (5-7 jaar) en de iets grotere kinderen (8-12 jaar). Beiden zijn evenwel uitstekend te combineren zodat het hele gezin kan genieten van een (voor)middagje samen uit.
www.denasthalle.be

Boottochten vanuit Halle
Je kan dagelijks deelnemen aan gegidste boottochten en rondvaarten. 
Kies een route en vaar bvb. door de scheepslift van Stépy-Thieu, over het Hellend Vlak van Ronquières en door de sluizen van Ittre en Lembeek. Je kijkt je ogen uit!

Bel 053/72.94.40 om jouw plaats te reserveren.
Opstapplaats: Suikerkaai, 1500 Halle
https://www.rivertours.be/NL/BOOTTOCHTEN/boottochten-vanuit-halle.php

Schatkaart speeltuinen
Alle speeltuinen en (groene) speelruimten zijn terug te vinden op één handige “speelschatkaart”! Ontdek nieuwe speelplekken en vooral: veel speelplezier! De kaart is te verkrijgen bij de stad Halle, Jeugddienst Halle, Huis van het Kind Halle, OCMW Halle, Bibliotheek Halle, het toerismekantoor en nog op vele andere plaatsen. 

Zwembad Sportoase Hallebad
Ben je  dringend opzoek naar wat verkoeling of wil je je gewoon uitleven in het water dan kan je terecht in Sportoase Hallebad. Het recreatiebad met tropische temperatuur biedt waterpret met een glijbaan, waterversnellingen en enkele fonteinen. De sportievere zwemmers kunnen terecht in het sport– en competitiebad.
https://www.sportoase.be/nl/hallebad-halle

Evenementen - de kleine grote ontdekker
Alle activiteiten voor kinderen en jongeren gebundeld in 1 overzicht!
http://www.jeugdhalle.be/aanbod/familiefolder