Sportkaderopleidingen

De brochure “Sportkaderopleidingen 2019” bevat een overzicht van het volledige opleidingsaanbod van de Vlaamse Trainersschool. Ben je geïnteresseerd en wil je inschrijven voor een cursusorganisatie? Alle gedetailleerde informatie over de inhoud van de sportkaderopleidingen en de lessenroosters van de cursusorganisaties is terug te vinden op www.sport.vlaanderen/vts .

De Vlaamse Trainersschool biedt ondermeer opleidingen aan op niveau initiator, instructeur B, trainer A en B, en aanvullende opleidingen voor het begeleiden van sporters met een handicap, sportende senioren of recreatieve sportbeoefenaars.

Ook beroepsgerichte opleidingen zoals, duiker redder, hoger redder, zwembadcoördinator alsook de begeleidingsgerichte opleidingen zoals jogbegeleider, wegkapitein en bewegingsanimator blijven een vaste waarde. De opleiding van Multimovebegeleider wordt ook opnieuw aangeboden.

Via de website van de Vlaamse Trainersschool kan je het volledige aanbod ontdekken!

Wil je echt iets bijleren over sport, training, prestatie, fitheid, beheer van sportinfrastructuur of (jeugd)sportbeleid? Wil je extra competenties verwerven als trainer of sportbegeleider? Of is het tijd om je bij te scholen?

Het VTS-aanbod sporttakgerichte-, begeleidingsgerichte- en beroepsgerichte opleidingen is ruim. Een kwalificatie behalen van de Vlaamse Trainersschool levert jou of je club in veel gevallen een extra financiering of licentie op (via federatie of sportdienst) en is vaak de voorwaarde om in sportkampen aan de slag te gaan.
Naast deze voordelen, helpt een VTS-opleiding bij je ontwikkeling als trainer. Je leert hoe je op een veilige en correcte manier je favoriete sport aanleert aan (jonge) sporters.
Een must dus voor al wie sporters begeleidt!

Sportkaderopleidingen