×

Speeltuin Joepie gedeeltelijk gesloten tijdens paasvakantie

Elke paasvakantie organiseert de stad een speelpleinwerking in en rond speeltuin Joepie. Maar omwille van de coronacrisis worden de kinderen dit jaar opgevangen in groepen van maximum 10 personen. Alle activiteiten worden ook buiten georganiseerd. Voor 12-plussers is dit verplicht. Maar ook voor de kinderen jonger dan 12 jaar geniet deze aanpak de voorkeur. Voor elke bubbel voorzien we apart spelmateriaal en sanitair. De stad plaatst daarom per bubbel een mobiel toilet met wastafel op het grasterrein achteraan de site. Nadarhekken en strikt uitgestippelde circulatieplannen zorgen er voor dat de volledige speelpleinwerking in goede én veilige banen verloopt en de bubbels elkaar niet kruisen.

Omwille van alle deze voorzorgsmaatregelen sluiten we tijdelijk de speeltuin, anders zouden de veiligheidsmaatregelen hun doel missen.

De sluiting van de Joepie-speeltuinen geldt voor de volgende periodes:

  • Vanaf vrijdag 2 april t.e.m. vrijdag 16 april wordt het terrein met groot speelparcours achteraan de site volledig afgesloten. Vanaf vrijdagnamiddag worden hier de nodige voorbereidingen getroffen, zoals het plaatsen van nadarhekken en extra sanitaire blokken, voor een coronaproof verloop van speelpleinwerking Speelplein Joepie.
  • Van maandag 2 april t.e.m. vrijdag 16 april wordt tijdens de week ook de kleine kleuterspeeltuin vooraanafgesloten. Dit enkel tijdens de duur van de speelpleinwerking zelf, dus elke weekdag van 9 tot 16 uur. Tijdens het weekend blijft deze speeltuin geopend voor het publiek.

Op deze manier kan er geen vermenging gebeuren tussen de aanwezige bubbels op Speelplein Joepie en eventuele bezoekers van de speeltuin van buiten de speelpleinwerking. Gelukkig beschikt de stad over een wel zeer uitgebreid aanbod aan speeltuinen. Een andere leuke speeltuin in je buurt vind je ongetwijfeld op www.jonginhalle.be.