×

Halle zet Fair Trade in de kijker

De stad Halle is al 10 jaar lang FairTradeGemeente en daar zijn we best trots op. Ter gelegenheid van de Internationale Dag van de Fair Trade op 8 mei hangen we daarom het FairTradeGemeente-bord op aan de ingang van het stadhuis. Zo kunnen alle bezoekers meteen zien dat de stad Halle eerlijke handel hoog in het vaandel draagt.

‘Fair trade’ betekent letterlijk ‘eerlijke handel’. Doel is om internationale handel te voeren met meer rechtvaardigheid, respect en gelijkheid. Een systeem dat mens en natuur weer centraal stelt in onze economie. Ook in Halle vinden we eerlijke handel belangrijk en werken we graag mee aan dit nobele initiatief. Daarom zetten we de Internationale Dag van de Fair Trade op 8 mei graag extra in de kijker. We doen dat ook letterlijk met een FairTradeGemeente-bord aan de ingang van ons stadhuis.

Fairtradeproducten in de voedselpakketten

Als stad willen we dat ook mensen die het financieel moeilijk hebben de kans krijgen om te proeven van producten die voortkomen uit eerlijke handel. Daarom zullen we samen met de sociale dienst van het OCMW in de maand mei Fairtradeproducten toevoegen aan de voedselpakketten. Maandelijks krijgen gemiddeld 120 gezinnen voedselpakketten via het Centrum voor Menswelzijn. Ook een 60-tal gezinnen die hun inkopen doen bij de sociale kruidenier van buurthuis Ommekaar, zullen deze Fairtradeproducten meekrijgen.

Draag zelf ook je steentje bij en word Consumheld

Als consument kan je zelf ook je steentje bijdragen aan eerlijke handel. Een Fairtradebanaan in de supermarkt, een T-shirt in de winkel, of een kop (h)eerlijke koffie op het werk. Door kleine aankopen kan je als Consumheld bijdragen aan hogere inkomens en betere levensomstandigheden voor de lokale producenten en de landbouwers in het Zuiden. Je herkent alle Fairtradeproducten aan het logo. (zie hiernaast)

Meer info en contact