×

Coronabesmettingen opnieuw onder controle in assistentiewoningen Van Koekenbeek en Huiskensveld

In Halle is het aantal coronabesmettingen in de assistentiewoningen Van Koekenbeek en Huiskensveld opnieuw onder controle. Dat blijkt uit de meest actuele testronde. En dat is natuurlijk fijn nieuws voor de bewoners en hun familie. Door de negatieve testen worden ook de strenge veiligheidsmaatregelen opnieuw wat versoepeld en kan er binnenkort gevaccineerd worden.

Centrum Van Koekenbeek en Residentie Huiskensveld zijn beide gelegen op de zorgcampus van Halle aan de August Demaeghtlaan. Begin maart werden beide residenties uit voorzorg gesloten nadat bij verschillende de bewoners een besmetting met het coronavirus werd vastgesteld.

Maar uit de meest actuele testronde blijkt intussen dat er geen nieuwe besmettingen zijn bijgekomen. Hierdoor kunnen de bewoners die niet meer in quarantaine verblijven opnieuw de algemene veiligheidsregels volgen.

Vaccinatie opnieuw ingepland

Aan de bewoners wordt wel gevraagd om de bekende voorzorgsmaatregelen zo goed mogelijk na te leven en het aantal contacten te beperken. Dit om te voorkomen dat we de vaccinaties in de assistentiewoningen opnieuw moeten uitstellen. Om die reden worden er ook geen warme maaltijden geserveerd in de cafetaria, deze worden tot de tweede vaccinatie is afgerond aan huis geleverd.

De nieuwe vaccinatiedata zijn vastgelegd op

  • donderdag 25 maart (eerste dosis)
  • donderdag 15 april (tweede dosis)

De bewoners hoeven hiervoor niet naar het vaccinatiecentrum te gaan. De vaccinaties worden toegediend in de assistentiewoningen door het vaccinteam van het woonzorgcentrum Zonnig Huis en dit onder toezicht van een coördinerend arts.

Via www.halle.be houden we u op de hoogte van alle updates.

Meer info en contact