Blijf de geldende coronamaatregelen volgen

De vaccinatiecampagne tegen het coronavirus draait intussen op volle toeren en dat zorgt voor hoop en perspectief. In het AZ Sint-Maria Halle kregen al 100 medewerkers hun eerste coronavaccin en ook in de Halse woonzorgcentra wordt er volop gevaccineerd bij bewoners en personeel. In het Zonnig Huis wordt deze week het personeel zelfs al met een tweede dosis ingeënt.

Verder zijn in Halle en in andere steden en gemeenten de vaccinatiecentra volop in opbouw. Die zullen vanaf 1 maart openen om zo de bredere bevolking te vaccineren, te beginnen bij 65-plussers, risicopatiënten en essentiële beroepen. Vanaf juni zou de rest van de volwassen bevolking aan de beurt moeten komen.

De terugkeer naar het normale leven komt op die manier dichter en dichter. Toch mogen we nu niet loslaten en moeten we de geldende maatregelen blijven volgen, hoe moeilijk dat ook is. De maatregelen zorgen er namelijk voor dat het virus zich niet kan verspreiden en bijgevolg minder mensen ziek worden. Respecteer daarom de basisregels en bescherm zo jezelf en anderen:

  • Was of ontsmet regelmatig je handen
  • Hou 1,5 meter afstand
  • Draag een mondmasker op drukke plaatsen
  • Doe activiteiten liefst buiten
  • Denk aan kwetsbare mensen
  • Beperk je nauwe contacten tot 1 knuffelcontact per gezin binnen en 4 personen buiten met respect voor de afstandsregels. Alleenstaanden mogen een tweede persoon thuis ontvangen, maar niet op hetzelfde moment als het knuffelcontact.

Hou nog even vol! We hebben iedereen nodig om deze pandemie achter ons te laten en zo snel mogelijk terug te keren naar wat we voordien gewoon waren.

Halle blijft strijden tegen corona. Samen zijn we sterker! #samentegencorona #helemaalvoorhalle