×

Opgelet

Omwille van de huidige situatie rond het Coronavirus, werken onze staddiensten enkel nog op afspraak.

Hoe maak je een afspraak?

Surf naar www.halle.be/afspraak-maken
Bel naar 02 365 99 00.
of mail naar info@halle.be

 

Sectie

Zin in het kunstonderwijs? Schrijf je nu in!

Maud, Maarten en Siona

Inschrijven aan onze kunstacademies kan al vanaf 6 jaar, maar er is ook een ruim aanbod aan opleidingen voor volwassenen. Neem zeker een kijkje op de websites!

Servaisacademie

Inschrijven op het secretariaat: Kardinaal Cardijnstraat 7

  • van maandag tot vrijdag (14-19u) en op zaterdag (9-13u)
  • van 17 juni tot 29 juni
  • van 21 augustus tot 28 september

Info: www.servaisacademie.be | servais.academie@halle.be | T 02 365 97 60

De Meiboom

Inschrijven op het secretariaat: Onderwijsstraat 2

  • van dinsdag tot vrijdag (13u30-17u en 18u15-20u) en op zaterdag (9u-12u30 en 13u30-17u)
  • van 22 tot 29 juni
  • van 26 augustus tot 28 september

Info: www.meiboom.infoacademiedemeiboom@halle.be | T 02 365 98 90

 

De Servaisacademie, een academie die leeft!

Op muziek, woord en dans staat geen leeftijd. Dus op het lerarenkorps van de Servaisacademie ook niet. We ontmoetten de drie benjamins van het team: Maud, Maarten en Siona. Bekijk het volledige interview uit de Info Halle van juni.

Maud (24 jaar): “Ik geef al 3 jaar halftijds dansles in de Servaisacademie. Vooral klassiek ballet, aan dansers van 6 tot 18 jaar.”

Maarten (24 jaar): “Ik geef al 2 jaar gitaarles aan 8- tot 18-jarigen. De beginners hebben een uurtje les per week, in groepjes van vier. Elk kind krijgt individuele begeleiding, maar door hen samen les te geven, leren ze van elkaar en leren ze samenspelen.”

Siona (29 jaar): “Ik geef al vier jaar woord-atelier en dramalab. Woord-atelier is voor de allerkleinsten van 7 tot 12 jaar. Ze leren spelen met woorden, improviseren, … en ja, ook goed ademen. Het drama-lab is er voor de tieners. Samen met hen maak ik echt theater. We gaan ook kijken naar voorstellingen. Ik leer hen theaterstukken bespreken en de juiste woordenschat hiervoor te ontwikkelen. Supertof!”

  • Wat doen jullie naast lesgeven?

Siona: “Ik ben theater- en podcastmaker. Ik ben zelf dus professioneel actief in het vak. Dat geef ik graag door aan mijn leerlingen zodat ze weten hoe het er in de echte wereld aan toe gaat.”

Maarten: “Als leraar ben je voor je leerlingen echt een inspiratiebron. Ik ben naast deze job uitvoerend muzikant. Ik speel veel concerten. Dat vind ik ook belangrijk voor mezelf want ik ben nog volop aan het groeien in het vak. En alle energie die ik daardoor krijg, neem ik mee in mijn lessen.”

Maud: “Ik geef pedagogie aan de eerstejaarsstudenten van Codarts in Rotterdam. Hier in België ben ik ook onderzoeker voor LUCA School of Arts. Ik doe een onderzoek naar onderwijsontwikkeling.”

  • Geven jullie graag les aan de Servaisacademie?

Maarten: “Oh ja! Het voordeel is dat iedereen hier op dezelfde locatie zit. Daardoor hangt er een zalige atmosfeer. Er is altijd leven in huis.”

Maud: “Wat ik bijzonder vind, is dat er hier geen muren staan tussen muziek, woord en dans. We kunnen echt samenwerken. Zo gaven we onlangs samen een optreden in de basiliek. Het was een unieke ervaring!”

  • Wat is het allerleukste aan jullie job?

Siona: “Ik vind het fijn dat ik de kinderen andere vaardigheden kan meegeven die ze niet op school leren maar die ze wel elke dag kunnen gebruiken.”

Maarten: “Dat geldt ook voor muziek. Ik leer hen hun eigen stijl vinden. En los van de muzikale vaardigheden, leer ik hen respect hebben voor andere mensen. Hoe verschillend de kinderen in mijn klassen ook zijn, ze vinden samen plezier in de muziek.

Bijlagen

Terug naar overzicht