Werken Nederhembrug: aansluiting vernieuwde voorstadsparking

Plan wegenwerken Nederhembrug

Werken aansluiting vernieuwde voorstadsparking: Nederhembrug tijdelijk gesloten

Sinds enige tijd wordt er een nieuwe, volwaardige voorstadsparking aan Nederhem (rechtover Sportoase Hallebad) aangelegd. Deze parking in- of uitrijden zal langs de nieuw aan te leggen Spoorwegstraat gebeuren (zie plan). De Spoorwegstraat ontsluit de nieuwe Nederhemwijk. Langs de nieuwe Spoorwegstraat zullen ook een 100-tal wagens kunnen parkeren. Om de aansluiting van de Spoorwegstraat op de Nederhembrug (brug die het ronde punt aan Nederhem verbindt met de Karel Nerinckxlaan) te realiseren, moet er werken gebeuren. Deze starten op maandag 22 mei. Het aanleggen van deze aansluiting biedt ook de kans om de verkeersveiligheid rond het zwembad te verhogen. Zo wordt er een middeneiland aangelegd waardoor oversteken vanaf de nieuwe parking op een veiligere manier kan. Er worden ook nieuwe fietspaden voorzien (zie plan).

De werken kaderen tevens in het groter project van de opwaardering van het kanaal, waarbij op termijn ook een nieuwe brug over het kanaal wordt aangelegd en het ronde punt zal verdwijnen.

De werken ter hoogte van de Nederhembrug zullen een drietal maanden duren. Gedurende deze periode kan er geen verkeer over de Nederhembrug.

Verkeer kan omrijden via:

  • Route A: Vandenpeereboomstraat – Graankaai (fietsers kunnen langs deze route in beide richtingen omrijden, voetgangers kunnen de brug aan het station over de spoorwegen in beide richtingen gebruiken)
  • Route B: Jean Laroystraat – Felix Roggemanskaai – Alsembergsesteenweg – Oct. de Kerchove d’Exaerdestraat – Vandenpeereboomstraat

Aan de toegang tot de huidige parking op Nederhem aan de J. Laroystraat, wijzigt er niets.

Het stadsbestuur beseft dat er de laatste jaren veel gewerkt is in Halle, met impact op het verkeer en de mobiliteit in de stad. Toch dienen deze werken allen een belangrijk doel: een verkeersveilig en leefbaar Halle creëren. Specifiek voor Nederhem wordt een aangename omgeving gecreëerd, met woon- en sportvoorzieningen, parkeergelegenheid, een nieuwe brug, het stedelijk plein en een verademende groenzone.

Bijlagen

Terug naar overzicht
Suggestie over deze website?