×

Opgelet

Omwille van de huidige situatie rond het Coronavirus, werken onze staddiensten enkel nog op afspraak.

Hoe maak je een afspraak?

Surf naar www.halle.be/afspraak-maken
Bel naar 02 365 99 00.
of mail naar info@halle.be

 

Sectie

Welke maatregelen moet je vanaf vandaag volgen?

Afgelopen maandag kondigde de Nationale Veiligheidsraad nieuwe maatregelen aan om de tweede golf aan coronabesmettingen af te remmen. Onze sociale bubbel wordt drastisch kleiner en ook voor evenementen gelden er nieuwe regels. We zetten ze even voor jullie op een rijtje:

  • De sociale bubbel van vijf

Onze sociale bubbel wordt fors ingeperkt. We gaan van 15 wisselende sociale contacten per persoon per week naar 5 vaste contacten per gezin. Een gezin is iedereen die onder hetzelfde dak woont. Bovendien moeten dat de komende 4 weken dezelfde 5 contacten blijven. Kinderen tot 12 jaar worden niet meegerekend.

Met deze personen mag je nauwere contacten hebben waarbij de veiligheidsafstand niet altijd wordt gerespecteerd.

Op restaurant of café gaan doe je enkel binnen je gezin en de bubbel. Hetzelfde geldt voor een barbecue of feestje in je eigen tuin.

  • Samenscholingsverbod

Voor niet-begeleide bijeenkomsten zoals uitstappen of ontmoetingen met familie of vrienden, geldt een beperking van maximaal 10 personen. Kinderen jonger dan 12 jaar niet bijgerekend.

We mogen dus een uitstap maken met mensen buiten onze bubbel op twee voorwaarden:

  1. Je moet de veiligheidsmaatregelen kunnen respecteren (vb. afstand houden).
  2. In totaal mogen er niet meer dan 10 mensen deelnemen aan de uitstap.

De limiet van 10 geldt ook voor recepties en banketten. Voor zomerkampen en speelpleinwerking en de organisatie van begeleide activiteiten zoals sporten wordt een uitzondering gemaakt en verandert er niets.

  • Individueel winkelen

De zomerkoopjes gaan nog steeds door. Maar naar de winkel gaan, doe je voortaan weer alleen en je mag maximaal 30 minuten in de winkel blijven, tenzij je op afspraak komt. Je kan wel met twee gaan winkelen wanneer je iemand begeleidt die hulp nodig heeft of met minderjarige(n) met wie je onder hetzelfde dak woont.

Het dragen van een mondmasker is verplicht in zowel het centrum van de stad als tijdens je bezoek aan de winkel. Het gaat om het commercieel- en historisch centrum van de stad, de stationsomgeving en de omgeving van het Zwembad. Lees hier meer over op www.halle.be/nieuws-en-actualiteit/nieuws-overzicht/mondmasker-verplicht-commercieel-historisch-centrum-zwembad

  • Telewerken en registratieplicht

Telewerken wordt opnieuw sterk aangeraden waar mogelijk om te veel contacten tussen collega's te vermijden.

Net zoals bij de horeca is er voortaan ook bij sportlessen en wellnesscentra een registratieplicht om contactopsporing makkelijker te maken.

Meer info en contact:
Terug naar overzicht