×

Opgelet

Omwille van de huidige situatie rond het Coronavirus, werken onze staddiensten enkel nog op afspraak.

Hoe maak je een afspraak?

Surf naar www.halle.be/afspraak-maken
Bel naar 02 365 99 00.
of mail naar info@halle.be

 

Sectie

Wat met het skateprark, de atletiekpiste en andere sportterreinen in Halle?

Goed nieuws voor de skaters, lopers en andere sporters! Heel wat sportterreinen worden opnieuw opengesteld maar wel onder bepaalde voorwaarden en mits het naleven van de 5 basisregels:

 • Blijf thuis als je ziek bent
 • Was regelmatig je handen
 • Hou 1,5 meter afstand van anderen
 • Beperk je sociale contacten
 • Bedek je mond en neus met een mondmasker of sjaal op drukke plaatsen

Wat gaat er vrijdag 21 mei open?

 • De ateletiekpiste: Hou afstand en blijf zeker thuis als je je niet lekker voelt. Is het er te druk? Loop een andere route in de buurt.  
 • Petanquevelden: Hou afstand, zorg voor een optimale handhygiëne en blijf zeker thuis als je je niet lekker voelt. Markeer je eigen petanqueballen en speel ook enkel en alleen met je eigen petanqueballen. Ook na het spel verzamel je enkel jouw petanqueballen.  

Wat gaat er binnenkort open?

 • Skatepark: Het Skatepark De Bres Halle opent opnieuw op zondag 24 mei en zal open zijn op dinsdag, donderdag en zondag, telkens van 13u tot 20u. Buiten deze uren blijft het skatepark gesloten. Er is begeleiding en toezicht! Opgelet! Er mogen maximum 20 personen tegelijk op het skatepark. Hou afstand en blijf thuis als je je niet lekker voelt. Wanneer het er bijzonder druk is, zal er gewerkt worden met een doorschuifsysteem opdat zoveel mogelijk skaters hun sport kunnen beoefenen. Er wordt dagelijks een lijst van de skaters bijgehouden, die kan bij een eventuele besmetting nadien geraadpleegd worden voor contact-tracing.

Wat blijft verlopig gesloten?

 • Minipitches & speeltuinen:  We begrijpen dat kinderen opnieuw buiten willen spelen en ravotten. Ook de stad zou graag de minipitches of één van de ruim 30 speeltuinen opnieuw willen openen. Maar hier wachten we op een versoepeling van de voorzorgsmaatregelen van de federale overheid. Momenteel blijven minipitches en speeltuinen dus nog gesloten. 
 • Terrein beachvolleybal: Het terrein waar je kan beachvolleyballen blijft voorlopig dicht.
 • Grasveld aan atletiekpiste: Niet alleen om coronaredenen. Ook het gras moet nog ingezaaid worden.​

Kan ik met de club trainen op een sportterrein in openlucht?

Wil je een training in clubverband organiseren in openlucht? Dat kan in overleg met Sport Halle. Laat ons via sport@halle.be weten waar en wanneer je een training wil organiseren en bezorg ons ook een draaiboek waarin vermeld staat hoe jullie de training gaan organiseren en welke voorzorgsmaatregelen jullie gaan nemen.

Trainen in clubverband kan met maximum 20 personen. Ook de verantwoordelijke of een trainer moet aanwezig zijn.

Terug naar overzicht