Vlaanderen gaat weer op zoek naar de Boom van het Jaar 2018

Boomliefhebbers uit heel Vlaanderen kunnen weer op zoek gaan naar de nieuwe Boom van het Jaar!

boom in groen veld

Na de trotse overwinning van de Dorpslinde van Massemen in 2016 zijn de Stichting Behoud Natuur en Leefmilieu Vlaanderen (SBNL-VL) en de Boom van het Jaar opnieuw op zoek naar de mooiste boom van Vlaanderen.  In juni ging de wedstrijd van start met een zoektocht naar nieuwe kandidaten voor de leukste, interessantste, en meest opmerkelijke bomen. De boom van 2018 hoeft niet de grootste of oudste boom te zijn, maar vooral één met een verhaal, een geschiedenis of een rol voor zijn omgeving. Een boom die mensen met elkaar én met de natuur verbindt!

Nog tot 15 juli 2018 kan iedereen zijn of haar lievelingsboom nomineren via de website www.boomvanhetjaar.be

Hoe deelnemen?

Registreer jouw boom door een foto te sturen samen met een korte omschrijving, de locatie van de boom en de reden waarom deze boom zo speciaal is voor jou. Wie weet wint jouw boom dan wel de titel van Belgische Boom van het Jaar en wordt hij extra in de watten gelegd door Bomen Beter Beheren.

Een professionele jury maakt op 4 augustus 2018 de laureaten bekend die het tegen elkaar zullen opnemen.

Deze wedstrijd wordt georganiseerd door SBNL-VL (Stichting Behoud Natuur en Leefmilieu Vlaanderen), daartoe financieel ondersteund door het Fonds Baillet Latour, in samenwerking met ANB, BOS+, ELO, Landelijk Vlaanderen, de Bosgroepen en de Koninklijke Belgische Bosbouw Maatschappij.

Meer info: www.boomvanhetjaar.be

Terug naar overzicht
Suggestie over deze website?