×

Opgelet

Omwille van de huidige situatie rond het Coronavirus, werken onze staddiensten enkel nog op afspraak.

Hoe maak je een afspraak?

Surf naar www.halle.be/afspraak-maken
Bel naar 02 365 99 00.
of mail naar info@halle.be

 

Sectie

Vernieuwde speeltuinen in Halle

Halle vernieuwt opnieuw enkele speeltuinen. Dat is ook nodig want de meer dan 30 speeltuinen van deze kindvriendelijke stad worden echt wel druk bezocht door onze jongste inwoners. Daarbij besteden we ruime aandacht aan de toegankelijkheid.  We vinden het belangrijk dat ook rolstoelgebruikers en minder mobiele kinderen makkelijk kunnen meespelen met hun vriendjes. Dit jaar worden de speeltuinen in wijk Vogelweelde vernieuwd en wordt speeltuin Octaafke verder afgewerkt.

Speeltuinen wijk Vogelweelde

In het meerjarenplan ‘Helemaal voor Halle’ wordt ruime aandacht besteed aan de vernieuwing en het onderhoud van de ruim 30 speelplekken die Halle telt. Voor dit jaar werd o.m. ruim 85.000 euro (inclusief BTW) voorzien voor de herinrichting van de speeltuinen Vogelkooi en Zwaluwnest in wijk Vogelweelde.

Voor de inrichting van deze speeltuinen organiseerden de stad en de buurtwerking een inspraakactie bij de kinderen uit de buurt. Op deze manier zal de vernieuwde speeltuin ook meer tegemoet komen aan hun wensen en noden.

In speeltuin Vogelkooi wordt de zone tussen de Mezenlaan en het voetbalveld vernieuwd. Deze zone is vooral gericht op oudere kinderen met hoofdzakelijk uitdagende klim- en klautermogelijkheden. Tieners kunnen er binnenkort ook rustig chillen op enkele nieuwe bankjes. De speeltoestellen langsheen de Wielewaallaan blijven behouden omdat ze nog in goede staat zijn. 

Speeltuin Zwaluwnest richt zich dan weer voornamelijk op kinderen jonger dan 8 jaar. Deze speeltuin wordt momenteel volledig vernieuwd. Bij de opmaak van de plannen werd ruime aandacht besteed aan de toegankelijkheid. Zo zullen de zandzone en de schommel makkelijk bereikbaar zijn via een verhard pad en doorgroeimatten. Op deze manier kunnen rolstoelgebruikers en minder mobiele kinderen fijn meespelen met hun vriendjes.

Zonder tegenslagen worden de gloednieuwe speeltoestellen eind juli geplaatst. Als die klus geklaard is, kunnen alle kinderen er opnieuw heerlijk ravotten.

Speeltuin Octaafke in Buizingen

Eind vorig jaar al werden op speeltuin Octaafke in Buizingen de oude speeltoestellen vervangen door nieuwe exemplaren, ook na een inspraaktraject met kinderen uit de buurt. Maar de afwerking moest nog gebeuren. De voorbije weken werd er alvast een nieuw grasperk ingezaaid, er werden nieuwe zitbanken en vuilbakken geplaatst en het bestaande pad werd hersteld en verhard.

Net zoals bij de andere vernieuwde speeltuinen werd ook hier ruime aandacht besteed aan de toegankelijkheid. Zo grenzen minstens 75% van de speeltoestellen aan het verharde pad. Rond de zandwerktoestellen en schommels werden er doorgroeimatten geplaatst. Dit zorgt voor een makkelijker overrijdbaarheid door rolstoelgebruikers. De zandwerktoestellen werden zo geplaatst zodat ze ook bespeelbaar zijn vanuit een rolstoel. 

De speeltuin is geschikt voor jonge en minder jonge kinderen. Vooraan bevinden zich voornamelijk de toestellen voor de allerkleinsten. Achteraan bevinden zich de toestellen voor de al iets grotere durvers. Tieners hebben er ook een eigen tienerhonk met hangmatjes. 

De vernieuwing van speeltuin Octaafke was goed voor een investering van ruim 70.000 (inclusief BTW).

Meer info en contact:
Terug naar overzicht