UPDATE 'Een nieuwe Beestenmarkt': start rioleringswerken op woensdag 17 mei

De archeologische opgravingen van het voormalige kerkhof gaan nog even door. Toch hebben we groen licht gekregen om de rioleringswerken te starten op woensdag 17 mei. Let op! De Beestenmarkt wordt vanaf dan onderbroken. De nodige omleidingen zijn voorzien. Ook parkeren in de Volpestraat is vanaf dan niet meer mogelijk. Voetgangers en fietsers zullen steeds doorkunnen.

De archeologische opgravingen op het vroegere kerkhof onder de Beestenmarkt zijn reeds geruime tijd aan de gang. De teller staat ondertussen op 243 skeletten en zal nog oplopen. Om extra archeologisch onderzoek uit te voeren werd de aanvangsdatum van de rioleringswerken meermaals uitgesteld. Na groen licht, kunnen op woensdag 17 mei de rioleringswerken op de Beestenmarkt starten. De aangestelde aannemer Heijmans NV zal deze werken uitvoeren. Ook de archeologische opgravingen van de kerkhofsite gaan nog even door. Moesten er tijdens de rioleringswerken toch nog archeologische vondsten opduiken, zijn de archeologen meteen ter plaatse om verdere vertragingen te voorkomen.

De aannemer start met de aanleg van de nieuwe regenwaterriolering. De huidige afvalwaterriolering blijft behouden en wordt van binnenuit gerenoveerd, nadat alle bestaande huisaansluitingen volledig zijn vervangen. Na het leggen van de nieuwe regenwaterriolering worden ook de bestaande water-, elektriciteit- en gasleidingen vernieuwd door de nutsmaatschappijen.

Tot slot legt de aannemer het nieuwe plein aan helemaal in dezelfde stijl als de nieuwe Basiliekstraat en Maandagmarkt. Op het plein zelf worden fietsenstallingen, bloempotten, plantvakken en een aantal kortparkeerplaatsen voorzien.

Omleidingen en parkeerverbod

  • Van woensdag 17 mei tot het einde van de werken kan gemotoriseers verkeer niet over de Beestenmarkt rijden.
  • Fietsers en voetgangers kunnen steeds door via een veilige doorgangzone van minimum 1 meter.
  • De Volpestraat wordt tweerichtingsverkeer tussen Minderbroederstraat en Beestenmarkt
  • De Nieuwstraat is bereikbaar via de Volpestraat
  • De Ninoofsesteenweg wordt tweerichtingsverkeer tussen Vestingstraat en Dekenstraat.
  • Gedurende de werken kan je niet parkeren in de Volpestraat en op Beestenmarkt.

 Afvalophaling

Afvalzakken op de Beestenmalrt kunnen tijdens de werken niet huis-aan-huis opgehaald worden. Inwoners en handelaars op de Beestenmarkt kunnen tijdens de werken reglementair hun huisvuil deponeren op de volgende locaties:

  • Hoek Beestenmarkt / Volpestraat  aan afsluiting werken
  • Hoek Beestenmarkt / Ninoofsesteenweg aan afsluiting werken
  • Hoek Beestenmarkt / Melkstraat aan afsluiting werken

De overige inzamelregels blijven gelden: zo mag afval pas gedeponeerd worden daags voor de inzameling vanaf 18 uur en moeten de zakken goed dichtgemaakt zijn. Als je niet-reglementaire afvalzak niet werd opgehaald, moet je die opnieuw meenemen en bij de volgende inzameling opnieuw deponeren op de bovenvernoemde locaties.

 

Terug naar overzicht
Suggestie over deze website?