×

Opgelet

Omwille van de huidige situatie rond het Coronavirus, werken onze staddiensten enkel nog op afspraak.

Hoe maak je een afspraak?

Surf naar www.halle.be/afspraak-maken
Bel naar 02 365 99 00.
of mail naar info@halle.be

 

Sectie

Strengere regels vanaf 23 oktober

sport code oranje

Het coronavirus is nog steeds zeer nabij, dat blijkt uit het dagelijks aantal besmettingen en ziekenhuisopnames. Het Overlegcomité nam daarom enkele bijkomende veiligheidsmaatregelen voor onder meer de sportwereld, de jeugdverenigingen, de culturele evenementen en het (hoger) onderwijs.

De strengere regels zijn echt nodig. Op die manier zorgen we ervoor dat de ziekenhuizen de zorgverlening de baas blijven, de scholen geopend blijven en ook de economie niet helemaal stilvalt.

Een overzicht van de nieuwe regels:

 • Alle professionele sportwedstrijden binnen en buiten verlopen zonder publiek.
 • Alle amateurwedstrijden worden opgeschort.
 • Jeugdwedstrijden voor jongeren tot 18 jaar blijven toegelaten, maar zijn enkel toegankelijk voor één enkel lid van het gezin. De sportclub moet hierop toezien.
 • Het aanbieden en nuttigen van drank en voedsel blijft verboden.

Voorts blijven de andere regels van code oranje gelden voor sporten in clubverband:

 • Outdoor kan sporten mét of zonder contact.
 • Indoor kan sporten enkel als je 1,5 meter afstand houdt (+12), ook in zwembaden.
 • Voor kinderen tot en met 12 jaar blijven alle indoor- en outdoorsportactiviteiten mogelijk, met contact.
 • Kleedkamers en douches blijven altijd gesloten, behalve in zwembaden;
 • Publiek is niet meer toegelaten tijdens trainingen, tenzij er medische begeleiding nodig is.
 • Mondmaskers zijn verplicht in openbare gebouwen voor de publiek toegankelijke delen of wanneer de afstand van 1,5 m niet gerespecteerd kan worden: in een sporthal ook aan de toegangshal, gangen, toiletten, …;
 • Bij sportlessen, zwembaden en wellnesscentra geldt een registratiesysteem met naam en telefoonnummer of e-mailadres. Download hier het registratieformulier voor sportorganisatoren.

Omwille van het stijgend aantal besmettingen worden de regels onmiddellijk van kracht. De regels lopen tot en met 19 november 2020, met een tussentijdse evaluatie na twee weken.

We moeten het coronavirus opnieuw duidelijk maken dat het ook ons menens is. Het virus heeft duidelijk teveel speelruimte gekregen en de besmettingscijfers opnieuw fors de hoogte ingejaagd. Met een aantal nieuwe en strengere maatregelen zorgen we ervoor dat het risico op overdracht opnieuw gevoelig beperkt wordt. Alleen zo kunnen we de covid-19-barometer opnieuw naar een lager alarmniveau duwen. En dat is echt nodig want momenteel bevinden ons in alarmniveau 4 (zeer hoge alertheid).

Volg de laatste updates via deze link: strengere maatregelen

Terug naar overzicht