×

Opgelet

Omwille van de huidige situatie rond het Coronavirus, werken onze staddiensten enkel nog op afspraak.

Hoe maak je een afspraak?

Surf naar www.halle.be/afspraak-maken
Bel naar 02 365 99 00.
of mail naar info@halle.be

 

Sectie

Start voorbereidende werken nieuwe voetgangersbrug over het kanaal

Zicht op de locatie nieuwe voetgangersbrug

De Vlaamse Waterweg is gestart met de voorbereidende werken voor de aanleg van een voetgangersbrug over het kanaal ter hoogte van het station. Deze brug, die de naam Sint-Annabrug zal krijgen, zal een grote tijdswinst opleveren voor voetgangers en fietsers. Door de werken zal de Graankaai enkele dagen afgesloten zijn voor het verkeer.

  • Grote tijdswinst voor voetgangers

Voor de voetgangers die van het station of de Sint-Rochuswijk naar het centrum willen wandelen, zal de gloednieuwe Sint-Annabrug heel wat tijdswinst opleveren. Nu moeten ze een ommetje maken via de Bospoortbrug of de Nederhembrug maar door de bouw van de voetgangersbrug zal je rechtstreeks van het station de oversteek over de sporen en het kanaal kunnen maken.

De nieuwe brug zal aansluiten op de bestaande voetgangersbrug over de spoorweg en zal landen op de Willamekaai in de buurt van de Dijkstraat (beter bekend als de ‘waggelbrug’). Van daaruit sta je op nauwelijks 5 minuten in het centrum. De brug zal ook toegankelijk zijn voor rolstoelgebruikers en kinderwagens. Fietsers kunnen met hun fiets aan de hand de brug gebruiken.

Deze nieuwe brug maakt deel uit van de herinrichting en de opwaardering van het kanaal naar Charleroi.

  • Voorbereidende werken

In september werden er al voorbereidende werken uitgevoerd op de Graankaai. In november was dat het geval op de Willamekaai. Langs beide zijden van het kanaal werd onderzocht waar destijds welke nutsleidingen werden geplaatst.

  • Oeverwerken Willamekaai

Vanaf 7 december kan je op de Willamekaai opnieuw tijdelijk gebruik maken van de parking aan de voormalige zeepfabriek Klaar. Voorlopig want vanaf 7 januari wordt de parking verwijderd en wordt de rijweg hertekend. De Willamekaai zal dus een bochtje maken opdat de voetgangersbrug de nodige ruimte krijgt om te kunnen landen op de Willamekaai. Eenmaal de weg hertekend is, kan er gestart worden met de effectieve oeverwerken, een klus die ongeveer een jaar in beslag zal nemen. Maar tijdens de werken zal het autoverkeer meestal gebruik kunnen maken van de  Willamekaai.

  • Oeverwerken Graankaai

Van 7 tot met 23 januari worden er ook voorbereidende werken uitgevoerd langs de Graankaai, gedurende deze periode is de Graankaai afgesloten voor het verkeer. Vanaf februari worden ook hier overwerken uitgevoerd en worden de funderingspalen geplaatst. 

Wanneer precies de Sint-Annabrug in gebruik zal genomen worden is nog niet duidelijk.

 

Meer info en contact:
Terug naar overzicht