×

Opgelet

Omwille van de huidige situatie rond het Coronavirus, werken onze staddiensten enkel nog op afspraak.

Hoe maak je een afspraak?

Surf naar www.halle.be/afspraak-maken
Bel naar 02 365 99 00.
of mail naar info@halle.be

 

Sectie

Samen bouwen aan een speel- en voedselbos in Rodenem

De stad Halle, Wildgroei en Plan Boommarter werken samen aan een speel- en voedselbos in de Rodenem-wijk. Om van het bijzondere project een succes te maken, roepen ze de hulp in van enthousiaste Hallenaren. 

De Grootste Boomplantactie wil dit plantseizoen in Vlaanderen de meeste bomen ooit planten. De jongeren van Wildgroei, een project rond voedselbossen, zijn vast van plan om daaraan hun steentje bij te dragen, samen met de stad Halle. Ons team Openbaar Groen & Afval zocht en vond in de wijk Rodenem een geschikt terrein voor zo’n voedselbos. En omdat Halle een kindvriendelijke stad is, besloten we om er meteen ook een natuurspeeltuin bij aan te leggen. Het bijzondere project heet ‘Plukpark Rodenem’ en krijgt de steun van BOS+, de Grootste Boomplantactie en de Bûûmplanters.

Een plek voor én door de Hallenaren  

Een voedselbos combineert voedselproductie met natuur. In zo'n bos groeien fruit- en notenbomen, struiken, eetbare kruiden en groenten. Maar het Plukpark Rodenem wil nog meer zijn. Het moet ook een ontmoetingsplaats worden, waar je samen vruchten kan plukken, wandelen, spelen of gewoon rusten.

Het Plukpark Rodenem komt op het grasveld aan het Rodenemplein in Oud Rodenem.

Beslis mee!

Hoe dat voedsel- en speelbos er precies zal uitzien, mogen de Hallenaren zelf mee bepalen.

  • We vragen onze inwoners daarom om met ons mee te denken. Dat kunnen ze doen door een vragenlijst in te vullen.
  • Voor kinderen en jongeren is er een aangepaste enquête over het speelbos en de speeltoestellen.
  • Wie liever de enquête op papier invult, mailt best even naar communicatie@halle.be. Je kan ze afgeven op het stadhuis of op 9 december van 14 tot 15 uur aan het grasveld in Oud Rodenem. Op dat moment kan je ook bij de initiatiefnemers terecht met vragen of opmerkingen over het project.

Deelnemen kan tot en met 13 december.

Hoe loopt het verder?

Met de antwoorden uit de enquêtes gaan we verder aan de slag. In het voorjaar van 2021 zullen we de eerste speeltuigen plaatsen en steken we de handen uit de mouwen tijdens een aantal plantdagen. Als de coronamaatregelen het op dat moment toestaan, nodigen we de Hallenaren uit om met ons struiken, bomen en andere planten in de grond te steken. Zo kunnen we in de lente en zomer hopelijk al samen smullen van de eerste vruchten. Vrijwilligers jong en oud, met of zonder groene vingers, kunnen zich daarvoor opgeven via de enquête. 

Meer info en contact:
Terug naar overzicht