×

Opgelet

Omwille van de huidige situatie rond het Coronavirus, werken onze staddiensten enkel nog op afspraak.

Hoe maak je een afspraak?

Surf naar www.halle.be/afspraak-maken
Bel naar 02 365 99 00.
of mail naar info@halle.be

 

Sectie

Resultaten voor 'online aanmelden' voor basisonderwijs

In Halle meldden zich 524 kinderen aan via het centraal aanmeldingsregister (CAR) voor een plaatsje in het Halse basisonderwijs. 340 van de 343 instappers (99%) kregen een plaats toegewezen! 93.8% (319) van deze kleuters kregen hun eerste voorkeursschool. Voor oudere kinderen blijft het echter moeilijk om nog vrije plaatsen te vinden in Halle. Begin juni kom je via www.basisschool-aanmelden.be te weten hoeveel plaatsen er op iedere school nog beschikbaar zijn.

schoolbord

524 online aanmeldingen

In Halle meldden zich 524 kinderen aan via het centraal aanmeldingsregister (CAR) voor een plaatsje in het Halse basisonderwijs. In de hele LOP-regio: Beersel, Halle, Sint-Pieters-Leeuw waren dit er 1520.

Sinds een aantal jaar werkt de LOP-regio voor de inschrijvingen in het basisonderwijs (kleuter en lager onderwijs) met een online aanmeldingsregister. Voor het toewijzen van een school houdt het systeem eerst rekening met de schoolkeuze van de ouders. Als er meer aanmelders dan vrije plaatsen zijn, speelt de afstand tussen de woonplaats van het kind en de gekozen school een doorslaggevende rol.

Let op! Je kind moet nog ingeschreven worden in de school die je kreeg toegewezen. Dit kan tussen 6 en 24 mei.

99% van de instappers krijgen voorkeursschool

Voor de start van de aanmeldingen waren er 1.097 vrije plaatsen in de onthaalklas (LOP-regio). Eerder meldden zich 470 broers, zussen en kinderen van personeel met voorrang aan.

In Halle kregen 340 van de 343 instappers (99%) een plaats toegewezen in de school die de ouders hadden aangevraagd. 93.8% (319) van deze kleuters kregen de eerste voorkeursschool toegewezen. 

Aanmelden hogere leerjaren verloopt moeilijk

Ouders die hun kind(eren) willen inschrijven voor een hogere klas (bijvoorbeeld omwille van een verhuis of wisselen van school) hebben veel minder kansen. In de hogere jaren is er immers weinig verloop waardoor het moeilijker is om nog een vrije plaats te vinden. We konden vandaag maar 50% van deze leerlingen een plaats toewijzen.

Wat nu?

Wanneer jullie kind nog geen toewijzing kreeg of jullie vergaten hem of haar aan te melden, hoeven jullie zich niet meteen zorgen te maken. In de onthaalklassen (geboren in 2017) zijn er over de hele regio nog plaatsen over. Begin juni kom je via www.basisschool-aanmelden.be te weten hoeveel plaatsen er op iedere school nog beschikbaar zijn. Vanaf 6 juni (8u) starten vervolgens de vrije inschrijvingen in de scholen zelf.

Ook onze LOP-deskundige, Greet Marcelis helpt jullie ook graag verder: greet.marcelis@ond.vlaanderen.be

Meer info en contact:
Terug naar overzicht