×

Opgelet

Omwille van de huidige situatie rond het Coronavirus, werken onze staddiensten enkel nog op afspraak.

Hoe maak je een afspraak?

Surf naar www.halle.be/afspraak-maken
Bel naar 02 365 99 00.
of mail naar info@halle.be

 

Sectie

Rap op Stap-kantoor opent op 16 september de deuren

Op woensdag 16 september opent Halle zijn ‘Rap op Stap’-kantoor. Dat is een laagdrempelig reisbemiddelingskantoor voor mensen met een beperkt budget. Het ‘Rap op Stap’-kantoor was één van de winnende ideeën van de participatieactie van de stad ‘Idee ZKT stad’.

Idee ZKT stad

Bij de opmaak van het meerjarenplan ‘Helemaal voor Halle’ kregen de inwoners via ‘Idee ZKT stad’ de kans om ideeën voor te stellen die onze stad aangenamer maken. Van de 450 ingestuurde ideeën, behaalde onder meer het ‘Rap op Stap’ de finale. De stad voegt nu de daad bij het idee en opent op 16 september het sociaal toerismekantoor in onze stad.  De opening was eigenlijk al eind maart voorzien, maar het coronavirus stak daar toen een stokje voor.

Wat is een ‘Rap op Stap’-kantoor?

Dankzij een uitgebreid netwerk aan toeristische partners zal het Rap op Stap-kantoor 600 aanbiedingen hebben met een fikse korting. Een dagje naar het museum of een pretpark, een verblijf in een B&B, een vakantiepark of hotel? Voor de meest kwetsbare inwoners van onze stad liggen die vakantiedromen binnen handbereik dankzij het Rap op Stap-kantoor.

Dit kantoor krijgt onderdak in het Sociaal Huis (A. Demaeghtlaan 38) in Halle en zal elke woensdag geopend zijn van 13u30 tot 16u30. We vragen je wel om vooraf een afspraak te maken via rapopstap@halle.be of 02 359 26 23.

Vrijwilligers helpen je graag verder

Het ‘Rap op Stap’-kantoor wordt aangestuurd door de stad maar voor de uitbating kunnen we rekenen op enkele vrijwilligers. Zij polsen naar de wensen en behoeften van ieder individu en elk gezin. Ze helpen hen met het samenstellen van een budget. Ze maken de geïnteresseerden niet alleen wegwijs in het aanbod maar gaan ook op zoek naar aangepast vervoer. Voorts volgen de vrijwilligers het e-mailverkeer op en verzorgen ze dus de online communicatie. 

Wie komt in aanmerking?

  • Mensen met een beperkt inkomen
  • Mensen in schuldbemiddeling
  • Mensen met verhoogde tegemoetkoming bij de mutualiteit
  • Mensen met kansentarief met de Kom!Pas

Indien je niet zeker bent of je in aanmerking komt, kom gerust eens langs! Onze vrijwilligers helpen je graag verder.

Info: Dienstverlening | rapopstap@halle.be | 02 359 26 23

 

 

 

Meer info en contact:
Terug naar overzicht