×

Opgelet

Omwille van de huidige situatie rond het Coronavirus, werken onze staddiensten enkel nog op afspraak.

Hoe maak je een afspraak?

Surf naar www.halle.be/afspraak-maken
Bel naar 02 365 99 00.
of mail naar info@halle.be

 

Sectie

Ruil je oude gsm in voor nieuw bos in het Pajottenland

Heb je nog ergens een oude gsm, tablet of laptop liggen én wil je graag meer bos in de regio? Perfect! Nog tot 1 februari kan je deelnemen aan de gsm-inzamelactie ‘Meer bos voor iedereen’.

Wereldwijd wordt slechts 1 procent van alle gsm’s gerecycleerd. Nochtans zitten ze barstensvol kostbare metalen, zoals goud. Wist je bijvoorbeeld dat uit 1 ton gsm's zo'n 340 gram goud gerecycleerd kan worden? Daarom slaan de medewerkers van het project ‘Opgewekt Pajottenland’ en vzw Natuurpunt de handen in elkaar om zoveel mogelijk gsm’s in het correcte afvalcircuit te brengen. Aangezien bossen enorm belangrijk zijn in de strijd tegen de klimaatopwarming en het voorkomen van erosie en woestijnvorming, zal Natuurpunt met de opbrengst van de actie in het najaar 2021 bomen aanplanten in het Pajottenland of in de Zennevallei.

Hoe werkt het?
Het principe is simpel: voor 1 boom moet 1 werkende gsm of 4 niet-werkende gsm’s ingezameld worden. Breng je afgedankte gsm of smartphone voor 1 februari naar het stadhuis van Halle of één van de 60 inzamelboxen in de regio. Alle locaties vind je op www.pajot-zenne.be. Ook oude tablets of laptops kan je daar achterlaten. Hoeveel bomen er effectief bijkomen door deze actie, kom je volgende lente te weten.

 

Terug naar overzicht